Alt kan grilles!

imagegen

Lars Hasse er en mand med en mission: At bevise, at tarteletter, hindbærsnitter og stort set alle andre retter sagtens kan høre hjemme på en grill.

Hasse er professionel griller (ja, det kan man åbenbart godt være). Han er tidligere danmarksmester i grill, har deltaget i grill-verdensmesterskaberne og arbejder som event-griller for Weber. Det, vi har at gøre med er altså en grill-enthusiast ud over det sædvanlige.

Jeg må sige, at enthusiasmen er smittende. Det er hyggeligt at være med Lars Hasse i skoven og lave mad over et stort bål mellem træerne (også selvom der til tider går lige lovlig meget safari i billedsiden for min smag. Der er trods alt ikke meget Out of Africa over Hareskov – ikke engang i juli).

Hovedparten af maden er ligetil – ukompliceret og alligevel lækker. Pizza, pølsehorn, laks med fennikel/appelsinkompot eller smøreost, hel kylling på spyd eller pakket godt ind i cheddar og saltet bacon.

Der er dog også et element af feinschmeckeri over bogen – Lars Hasses spareribs kræver ikke mindre end 26 forskellige ingredienser for at få den helt rigtige smag, og vi må ikke gå ned på udstyr som en portugisisk brændefyret pizzaovn, et rotisserie og en planchaplade til spejlæggene.

Selvom jeg elsker, at Lars Hasse også tager mere skæve ting som jordbærkage, coleslaw og kammerjunker med på grillen, så kan jeg godt blive i tvivl om, om det er et projekt der kan realiseres for en almindelig familie med 3 skrig-sultne børn omkring grillen (det må komme an på en prøve).

En god bog for dig, som allerede troede, du havde prøvet alt på en grill!

Lars Hasse, Skøre grillerier fra forlaget Turbine.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *