Australsk bestsellerforfatter: “Min tidligere kæreste blev stalket af sin eks”

image003

Liane Moriarty har overvundet mindst ét hjerte her på Bogliv, og hendes bøger har udløst rigtig mange af dem. Så vi er glade for at kunne bringe dette lille interview, hvor hun blandt andet fortæller, hvordan hun fik ideen til Hypnotisørens kærlighed, som netop er udkommet på dansk.

 

Hvordan fik du ideen til Hypnotisørens kærlighed?

Ideen kom fra en personlig oplevelse. Jeg kom engang sammen med en mand, som blev stalket af sin eks-kæreste. Hun var umiddelbart ellers en stabil, succesrig karrierekvinde, så jeg blev interesseret i, hvad der kunne have drevet hende til den opførsel. Jeg besluttede, at jeg ville skrive en bog om en ‘almindelig’ stalker. Jeg researchede på psykologien bag stalking, og det hjalp mig til at skabe figuren Saskia (som stalker hovedpersonen Ellens kæreste Patrick i Hypnotisørens kærlighed, red.)

Hvor meget var du nødt til at researche – blev du for eksempel selv hypnotiseret?

jeg tilbragte en masse tid sammen med en meget venlig, gavmild hypnotisør, som svarede på alle mine spørgsmål, jeg læste en masse, og ja, jeg havde selvfølgelig også selv nogle sessioner, men jeg tror, at jeg var alt for distraheret af mit eget forsøg på at ‘observere’ mig selv til researchen, så jeg tror ikke rigtig, jeg tillod mig selv at få det fulde udbytte af hypnosen.

Hvilke muligheder gav det dig som forfatter, at nogle af dine personer var under hypnose?

Det var en skøn anledning til at afsløre deres bagkatalog og til at dele aspekter af deres personligheder med læseren, som de måske ikke engang selv kendte.

Du lader til at være meget interesseret i det uperfekte. Alle har deres fejl, selv vores søde hypnotisør Ellen. Og omvendt har vores ‘onde’ stalker Saskia nogle meget menneskelige sider. Har du et budskab med dine bøger?

Jeg har aldrig et særligt budskab som sådan, men jeg er meget interesseret i at skrive om personer, som hverken kun er onde eller kun er gode. Det, der fascinerer mig mest, er hvad der sker, når gode mennesker gør onde ting – i modsætning til at skrive om konventionelle skurke.

Det, der fascinerer mig mest, er hvad der sker, når gode mennesker gør onde ting.

Skriver du om miljøer, du kender godt, eller bruger du mest din fantasi – og din research?

Begge dele. Jeg havde for eksempel aldrig mødt en hypnotisør før jeg skrev Hypnotisørens kærlighed, men da jeg skrev Store små løgne, som foregår i en skole med tre mødre som omdrejningspunkt, behøvede jeg ikke at researche ret meget, fordi min lille søn lige var begyndt i skole, og jeg levede stort set det liv, jeg beskrev – bortset fra mordet på quizz-aftenen!

Hvilke forfattere beundrer du selv – døde og levende?

Jeg elsker Anne Tyler, Kate Atkinson, JoJo Moyes, Maggie O’Farrell, Jane Austen, P.G. Wodehouse, Patrick Gale, Lionel Shriver, Elizabeth Berg, Margaret Drabble, Dianne Blacklock, Ber Carroll, Karen Joy Fowler, Carol Shields, Joy Dettman, Stephen King. Jeg kunne blive ved, men det er nok tilstrækkeligt for nu!

Og med den lille to-do liste over mulige gode forfattere siger vi tak til Liane Moriarty. Stay tuned for konkurrence!

Psst …! Hvis du vil have mere Moriarty, så besøg hendes hjemmeside eller hendes blog. Selv om hun sjældent opdaterer sidstnævnte , er den fantastisk sjov, også at læse bagud i.

One thought on “Australsk bestsellerforfatter: “Min tidligere kæreste blev stalket af sin eks”

  1. Pingback: Konkurrence: Vind Hypnotisørens kærlighed - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *