Blog-bibel

 På side 104 i Julia Lahmes Blogbogen står: “Vær gavmild.” Og netop gavmild er det ord, jeg hele tiden kommer til at tænke på under læsningen (den alt for sene læsning, men mere om det senere) af bogen, der bør være enhver bloggers uundværlige bibel fremover. For sikke et overflødighedshorn! Forfatter og PR-ekspert Julia Lahme, der selv har blogget på Julialahme.dk med succes i fem år, tager os simpelthen varmt og fast i hånden og leder os helt rundt i krogene af det at være blogger.

Lahme_1_foto_Line_Thit_Klein

Julia Lahme er selv ivrig blogger og øser gavmildt af erfaringerne i Blogbogen. Foto: Line Thit Klein.

Fra den første spæde start – hvordan opretter jeg en blog og på hvilken platform – til og igennem alle de tekniske aspekter, de juridiske regler, søgeordsoptimering, indhold, design, fotoredigering, sproglig stil, læsermålgruppe, takt og tone i bloggerland og meget mere. Detaljeret, trin for trin og til at gå til. Det hele brydes og krydres med Lahmes egne erfaringer og små interviews med dygtige bloggere og er – selvfølgelig, fristes jeg til at skrive! – sat lækkert og overskueligt op. Nøjagtig, som vi vil have det – også på vores blogs.

Uanset om du er helt ny blogger eller garvet indbygger i bloggerland, er der noget at komme efter i tidens nye blog-bibel. Er du det første, må jeg dog på det kraftigste anbefale at læse bogen, INDEN du går i gang. Havde jeg selv haft tålmodighed til det, kunne mange ærgrelser være undgået, og bloggen her ville muligvis have været i luften noget før. Men hvor er det så befriende at læse, at Julia Lahme selv havde så meget skrivekløe, at hun hverken skænkede navngivning eller design mange tanker, da hun gik i gang. For det er jo hele humlen ved blogging: at vi er mange, der har noget på hjerte, som bare MÅ ud gennem fingrene. Med bogen her på sidelinjen kan det kun gå godt.

U

Julia Lahme: Blogbogen. Din hands-on guide til blogging, forlaget Rosinante. Udkom 13. september 2013.

Fang den fx her

One thought on “Blog-bibel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *