Bogtur til London

london_text_193169

I vinterferien tog jeg forbi London. Og jeg tog min mand med, så han kunne stå udenfor 431 bogbutikker og vente, mens jeg gik bersærk. For noget af det allerbedste ved London er jo bøgerne. Der er så MANGE af dem. Og de er så urealistisk BILLIGE.

Hvis man (ligesom mig) er en fuldblods nærigrøv, så slår man også lige et slag ind forbi nogle af byens mange genbrugsbutikker. Englænderne køber rigtig mange bøger (184 mio. stk sidste år for at være helt præcis). Og mange af dem ender i Oxfam efter en enkelt gennemlæsning. En del af genbrugskæderne har forretninger, som kun sælger bøger, og som er vanvittigt velassorterede også med helt nye romaner. Drog hjemover med en kriminelt tung håndbagage fuld af hygge-krimier, Alice Munro og en enkelt Mark Gatiss-roman (manden har genopfundet Sherlock! Måske kan han også skrive bøger).

Hvis du alligevel skal en tur forbi London så tjek:

Oxfam i Bloomsbury, der minder mere om en traditionel boghandel end en genbrugsbutik. Her sælges kun bøger, og der er en særlig hylde til de nyeste romaner. Butikken ligger inde med ca. 12.000 titler, så der er nok at vælge imellem.

Marylebone High Street, som er fyldt med fine genbrugsforretninger – og hyggelige caféer, hvor du bagefter kan tjekke rovet i ro og mag over en 5 o’clock tea. Især Oxfam har rigtig mange bøger. I øvrigt kan du også kigge ind hos Daunt Books i nummer 83, som simpelthen må være en af Londons allerpæneste boghandler. Se bare her:

daunts

Golders Green, som er Londons jødiske kvarter. Ud over billige polyestersuits og mænd med slangekrøller er Golders Green også fuld af second hand bookshops – især langs bydelens hovedgade, Golders Green Road.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *