Den perfekte bog-gave til din far

Hvad giver man manden, der har alt, ikke mindst en klog og belæst datter? Bøger, selvfølgelig! Jeg starter ud med en titel fra noget nær den mest mandede mandeforfatter, jeg kan forestille mig, Ernest Hemingway. (Faktisk sagde min egen far engang til mig, at Hemingway nok ikke var noget for mig, så maskulin som han var!). I Om jagt og fiskeri folder den gamle macho-forfatter sig ud i artikler, noveller og romanuddrag om glæderne ved mænds ensomme tidsfordriv og styrkekampe med naturen.

 

9788711399569

Ernest Hemingway, Om jagt og fiskeri fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

Når din far er færdig med at læse Hemingway, har han måske selv fået skrivekløe. Bed ham fortælle sin helt egen historie! For hvor meget ved du egentlig om hans barndom? Hans venner? Hans drømme? I Far fortæl – Giv dine erindringer videre er alle spørgsmålene givet på forhånd, og din far behøver ikke øse ud side efter side, men kan nøjes med nogle få, overskuelige linjers svar til hvert spørgsmål. Er han svær at lokke, så sig, at der fint plads til drabelige jagthistorier (jf. Hemingway).

 

Far fortæl_HR

Elma Van Vliet, Far fortæl – giv dine erindringer videre fra Gads forlag

 

En mand, der i hvert fald ikke har svært ved at få ordene på gled, er Johannes Møllehave. Problemet er snarere at stoppe ham igen, men hvorfor skulle man egentlig også det? For præsten, forfatteren, digteren og debattøren har ikke blot meget på hjerte, han har også en fantastisk hjerne, der kan se sammenhænge, lege med ord og oplyse vejen for os andre, mere dødelige intelligenser. Opslagsværket Den støre Møllehave-bog rummer blot en brøkdel af alt det kloge, Møllehave har sagt om blandt andet yndlingsforfattere som HC Andersen og Shakespeare og yndlingsemner som , erotik og længsel. Alligevel er den på 807 sider. Så har vi vist ikke sagt for meget.

 

9788711398890

Johannes Møllehave, Den store Møllehave-bog fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *