Den perfekte jule(bog)gave til din mor

Julen er over os! Og i os, foran os, på os. Julen er som bekendt bøgernes fest, og vi på Bogliv vil over de næste uger give vores personlige bud på, hvilke bøger du skal give din mor, far og alle de andre du elsker nok til at forære bogstaver på papir. Vi lægger selvfølgelig ud med MOR.

Eventyr-oplæsning

Der er nogle kombinationer, som lyder som de rene overflødighedshorn – næsten for meget (Marabou og Oreo, Helmig og Toft Simonsen, for nu bare at nævne nogle). Ghita Nørby og HC Andersen i én samlet pakke er sådan en kombination. Danmarks største diva har udvalgt sine yndlingseventyr af den gamle digter, hvilket giver god anledning til at (gen)læse kunsteventyrene, vi alle er så stolte af. Hun har også indlæst eventyrene på lydbog, hvilket til gengæld giver  god anledning til at slappe af fra læseriet. Din mor kan ikke andet end blive lykkelig over den gave.

9788711353592

Ghita Nørby, HC Andersen – Mine yndlingseventyr, fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

Hygge-roman

Mødre i min mors generation er ofte glade for hjertevarme historier. Måske fordi de blev født midt i en krigstid, måske er det bare naturligt, at vi vil have lidt mere fred med alderen. Engelske Marcia Willets Postkort fra fortiden om tre voksne søskende – to ‘ægte’ og en ‘sted’- der tvinges til at tage fortiden op til revision, lyder som den helt rigtige boggave til kolde vinteraftener.

Untitled-1

Marcia Willet, Postkort fra fortiden fra Rosinante, 300 kr.

 

Bekendelseslitteratur

Men måske er det også meget godt at ruske lidt op i de gamle og minde dem om, hvordan det var, da de var unge. Midt i en Yahya Hassan-tid er vi pludselig allesammen begyndt at tale om Vita Andersen igen, fordi man skal helt tilbage til hendes debutdigtsamling fra 1977, Tryghedsnarkomaner for at se et lignende mediepostyr (og endnu mere svimlende salgstal). I år genudgiver Samleren Tryghedsnarkomaner og den ti år ældre novellesamling Hold kæft og vær smuk, og den er perfekt at give til en mor, der gerne vil huske, at det ikke er så længe siden, et kvindeliv som i dag ikke bare var en selvfølge.

Andersen_Tryghedsnarkomaner_og_Hold_kaeft_300

Vita Andersen, Tryghedsnarkomaner og Hold kæft og vær smuk, fra forlaget Samleren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *