Den perfekte dag

Den perfekte dag_TRYK

Dronningen af sommerromanen kalder de Elin Hilderbrand på den anden side af Atlanten, hvor hendes bøger aldrig trykkes i oplag under ½ mio. Hilderbrand er simpelthen en af USAs bedst sælgende forfattere, og nu er en af hendes bøger, Den perfekte dag, før første gang udkommet på dansk.

I bogen møder vi unge Jenna Carmichael, som skal giftes med Den Perfekte Brudgom, Stuart. Og brylluppet skal løbe af stablen nøjagtigt som Jennas afdøde mor foreskrev i den bryllupsmanual, hun efterlod til datteren.

Moderen har tænkt på alt, de mindste detaljer er forudset og det kan kun blive en perfekt dag. Og dog. For snart viser det sig, at tilværelsen langt fra er forudsigelig og til at planlægge. Snart begynder de perfekte planer at kollapse, og til sidst er det langtfra sikkert, at der overhovedet bliver et bryllup at afholde.

“En sjov, rørende og tankevækkende rundrejse i hjertets veje og vildveje” kalder bogen sig selv på omslaget. Og bogen har ganske rigtigt elementerne til at opfylde den profeti. En død, stærkt savnet mor. Frustreret ung (og ældre) kærlighed. Smukke rammer. Familiekonflikter galore. Og alligevel… alligevel var jeg hverken rørt, skraldgrinende eller eftertænksom undervejs. Højest mildt underholdt.

Det er ikke svært at se, hvorfor Hilderbrands bøger sælger som friskbagte rundstykker i det amerikanske (og sikkert også andre steder i verden). Fortællingen om det udfordrede bryllup er mild som en syndig flødeskumskage. Der er ingen modstand eller rigtigt bitre toner i den. Dog bliver fortællingen lidt for lind og karakterløs for mig. Jeg kan ikke rigtig mærke historien, og det er ærgerligt.

Elin Hilderbrand, Den perfekte dag fra Gads Forlag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *