Det er sjovest, når man er to

så er vi to - bog

Dengang jeg gik rundt og var gravid med mit andet barn var jeg irriteret. Faktisk kronisk rasende. Øverst på min hate list stod små, offentlige toiletter (hvor jeg ikke kunne lirkes ind med kæmpemaven), folk som allerede havde født (på ½ time og én lille ve) og børnebøger, der handlede om, hvor forfærdeligt, det er at få søskende!

Det var tilsyneladende et gennemgående tema i samtlige af de bøger, vi blev foræret, at spædbørn er a royal pain in the ass, men at det nok skal ende godt, når man først lige har vænnet sig til lortebleerne, skrigeriet og til de facto at være blevet forældreløs. Jamen, altså! Turde slet ikke læse dem højt for ældstebarnet af frygt for, at hun skulle få traumer på forskud.

Derfor blev jeg helt glad i låget, da jeg så Cecilie Wallengreen og Amanda Erikssons fine børnebog Så er vi to. For her handler det ikke om alle strabadserne ved at blive søskend. Det handler om alt det sjove! Om alle legene, som er bedre, når man er to. Om at gemme sig for sin mor sammen. Og at hjælpes med at nå kagedåsen på øverste hylde. Bogen er perfekt til det 2-3 årige barn med flotte og sjove billeder og en simpel tekst, som også de helt små kan følge med i. Superfin gave til den forventningsfulde storesøster eller -bror.

Wallengren og Eriksson, Så er vi to fra forlaget Høst & Søn. Du kan tjekke, hvor den er allerbilligst lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *