Det store faste-eksperiment, del II

Gæsteanmeldelse: Vores (nogenlunde) frivillige forsøgsperson har nu gennemført den første etape af kuren i Martin Bonde Mogensens bog, Den fede faste. 

foto 2

De første 6 dage i 14-dageskuren skal man udrense kroppen ved at spise ekstra  sundt, dvs. undgå for mange kulhydrater og forarbejdede produkter og spise masser af grønsager. Man må heller ikke drikke kaffe, og før jeg startede på kuren var jeg ret bekymret for, om jeg ville få det dårligt af pludselig ikke at få koffein, når kroppen nu var vant til det. Det gik ikke helt så dårligt, som jeg havde frygtet, men jeg har haft lidt hovedpine og virkelig meget lyst til en espresso.

Jeg har afprøvet en del af de opskrifter, der er i bogen og kan konstatere et klart mønster: Dem, der er billeder af, er de eneste, som ser lækre ud, når man har tilberedt dem! De andre ligner russisk fængselsmad – sådan en brunlig, ensartet masse af bønner, linser eller kerner. Til gengæld smager mange af de brune retter overraskende godt, når man lige vænner sig til udseendet. Jeg er sikker på, at vi også kommer til at lave nogen af dem, når jeg er færdig med at være på kur. En klar favorit er blevet de vietnamesiske rispandekager med grønsagsfyld. De er så lækre, at resten af familien plager om at smage, og er virkelig hurtige og nemme at lave.

foto (5)

Jeg synes helt klart, at jeg har fået en del mere energi allerede efter de første 6 dage. Jeg falder ikke bare om på sofaen om aftenen, som jeg plejer, men får lavet en masse ting. Jeg har faktisk også nemmere ved at falde i søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *