Det store faste-eksperiment – forberedelsen

Her kommer som lovet det første indlæg fra gæsteblogger/forsøgsperson, Daniel Langbo-Friis, der de næste 2 uger skal følge fastekuren i Martin Bonde Mogensens bog, Den fede faste.
foto 3
De næste to uger skal jeg være på fastekur. Eller rettere, jeg skal være på 6 dages udrensningskur, hvor jeg kun må spise bestemte ting, så 2 dages fuldstændig faste og til sidst endnu 6 dage på udrensningskuren. Jeg har allerede været på Michael Mosleys 5:2 kur i en 8 måneders tid, så jeg er egentlig ikke specielt bekymret for, om jeg kan finde ud af at spise mindre og anderledes. Det eneste, som gør mig lidt betænkelig er faktisk, at jeg nu skal undvære kaffe. Jeg plejer at drikke 15-20 kopper om dagen, og det bliver spændende at se, hvordan kroppen reagerer, når den pludselig ikke får sit koffein-fix.
 cup_of_coffee_198136
Det kræver overraskende meget forberedelse overhovedet at blive klar til kuren. I de 2×6 dage, hvor jeg er på udrensning, må jeg ikke spise kulhydratrigt, forarbejdet eller animalsk. Bogen hjælper med en række opskrifter, men de kræver flere ture til forskellige supermarkeder efter kokosolie, tamari, tofu, særlige olier og en speciel bouillon. Soya-yoghurten må jeg helt opgive at finde.
Da jeg endelig kommer hjem med indkøbsposerne kan jeg konstatere, at jeg har købt ind for det samme beløb (ca. 1000 kr.), som resten af familien (5 personer) skal spise for. Indtil videre må jeg sige, at kuren virker noget besværlig og dyr – især hvis man er den eneste i familien, som er på den.
Inden forsøget starter har jeg målt lidt på, hvordan min krop har det nu:
 
Hvilepuls: 59
Blodtryk: 118/72
Vægt: 97,8 kg
Fedtprocent: 19,8%
I morgen går det løs. Jeg vender tilbage, når de 6 dages udrensning er overstået.

One thought on “Det store faste-eksperiment – forberedelsen

  1. Pingback: 5:2 for dummies - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *