En ægte stjerne

Det er altid med let bævende hjerte, at jeg læser om skilsmissebørn. Dels er jeg selv et af slagsen, oven i købet et, der voksede op i 70’erne og derfor hurtigt fandt ud af, at det var ‘synd’ for mig. Dels har jeg selv udsat det ældste af mine børn for skilsmisse. Så lad os bare sige, at jeg har … noget på spil.

Derfor bliver jeg også glad, når emnet kan behandles med balance og ynde. Når historierne på den ene side ikke kommer til at handle om, at skilsmissebørnene er dømt  til andenrangs liv (for det er de ikke), eller på den anden side forfalder til, at alt er super, fordi de har dobbelt af alt (for det er alt langtfra).

Den balance mestrer Anja Hitz. Hendes serie om pigen Rose og hendes pap-/stjernefamilie, hvoraf den fjerde, Mig og min stjernefamilie – traditioner og tudekiks netop er udkommet, er  i al stilfærdighed fremragende. Rose og hendes mor flytter i første bog ind hos Rose mors kæreste Frank og hans fem børn. Rose er vant til ro og orden og til at være enebarn. Frank og de nye papsøskende tager det hele sådan lidt mere løst. Det er både svært, irriterende, sørgeligt og indimellem sjovt. Præcis som i virkeligheden.

Og så selvfølgelig alligevel ikke helt. Hver bog har sit spændende plot, som sammen med et fint galleri af bipersoner – herunder Roses veninder, hvis forældre også er skilt – gør serien underholdende som bare pokker. I den netop udkomne handler det om, hvordan man fusionerer en jul, når nu alle er vant til at have det på ‘deres måde’. Eller rettere: Når nogen (Rose) går op i julen med liv og sjæl, og andre nærmest er lidt ligeglade (Gisp!).

Jeg slugte alle fire bind råt, græd lidt indeni over de skilsmisser, jeg har været udsat for og årsag til, og smilede så lettet over, at skilsmisse hverken behøver betyde et liv uden familie eller uden kærlighed for de børn, vi elsker så højt. Et must read for skilsmisseforældre og ganske enkelt supergode bøger for børn.

U

Mig og min stjernefamilie - traditioner og tudekiks, Rosinante, 200 kr.

Anja Hitz: Mig og min stjernefamilie – traditioner og tudekiks fra forlaget Høst & Søn. Udkom 10. oktober 2013.

4 thoughts on “En ægte stjerne

  1. Pingback: Juhu, snart Bog Forum! 2 | Bogliv

  2. Pingback: Ungdomsanmeldelse: Skrid, mor! - Bogliv

  3. Pingback: Angst æder små sjæle op - Bogliv

  4. Pingback: Stjernefamilie forever (men med nyt navn) - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *