Gæsteanmeldelse: Turen går til Israel og Palæstina

1654568_10151921632330849_455340468_sPer Sommer, der til daglig er web-redaktør i Realdania, er globetrotter om en hals og rejser gerne langt uden om alfarvej til klodens eksotiske destinationer. På sit femte besøg i Israel havde han den nyudkomne Turen går til Israel og Palæstina  med i tasken for at se, om rejsebogen kunne tilføre ham noget nyt. Det kunne den! PS: Tjek Pers rejseblog Taste the World.

Det skete allerede, da jeg var 17 år og tog på min første rygsækrejse rundt i Europa. Jeg blev smittet med den kendte rejse-bacille. Siden har jeg brugt stort set alle ferier på at rejse verden tynd.

Den seneste tur gik til Israel, hvor jeg fejrede nytår. Med i håndbagagen havde jeg Turen går til Israel og Palæstina, som er det seneste skud på stammen i Nordens største rejsebogs-serie. En serie, der dækker mere end 200 rejsemål i hele verden.

IMG_1512

En rejsebog skal testes i marken. Turen går til Israel og Palæstina var med en tur i Israel og bestod prøven.

Israel og Palæstina er et område, alle kender fra nyhederne. Mest på grund af den opslidende konflikt mellem israelerne og palæstinenserne. Men har man først besøgt området, kan man ikke undgå at blive forelsket. I området, der er mindre end Jylland, vil man opleve en hel unik kombination af spændende kulturer, historie, religioner, fantastisk mad, landskaber og enestående strande.

Med fem besøg i Israel kender jeg efterhånden landet rimelig godt, så jeg var spændt på om Turen går til… kunne berige min rejse med nye oplevelser. For mig skal en god rejsebog både kunne rumme alle de kendte seværdigheder som for eksempel Grædemuren i Jerusalem. Men samtidig vil jeg også gerne have tips om steder, som ikke ligger på turisternes alfarvej. Som den lille autentiske cafe, der ligger nede af sidegaden, og hvor man kan møde de lokale. Og her blev jeg glædeligt overrasket. Forfatterne til rejsebogen har ramt en virkelig god balance mellem det, man skal se, og så muligheden for at opleve de lokales dagligdag.

 

IMG_1579

En god guidebog skal både kende sine klassikere – som her: Grædemuren i Jerusalem – og de små listige steder, mener vores gæsteanmelder.

 

Rejsebogen starter med en række korte artikler, der introducerer læseren til en masse emner om områdets historie, kunst, kultur og nutidens udfordringer. Artiklerne er velskrevne og har en længde, der gør, at man lige kan nå at læse dem på de 4 ½ time, det tager at flyve fra København til Tel Aviv. Man er ikke i tvivl om, at forfatterne har et stort kendskab til området, og det giver rejsebogen stor troværdighed.

 

IMG_1561

Smuk solnedgang set fra røde plasticstole – det er også Israel. Vi indrømmer, at vi er en kende misundelige på vores berejste gæsteanmelder…

Eneste minus ved bogen er, at den kan virke en anelse rodet. Restauranter står hulter-til-bulter med hoteller og seværdigheder. Jeg savnede en mere logisk opdeling, der kunne være med til at give et bedre overblik.

 Turen går til Israel og Palæstina af Morten Berthelsen og Cecilia Flagstad fra Politikens Forlag kan fanges her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *