Gode råd til stress-latente

For nogle år siden gik jeg rundt inde i Miljøministeriet og skrev taler for Karen Ellemann. Dengang gav hun mig et simpelt, men overraskende effektivt råd: Hold øje med det gule lys! Det lys, som bliver tændt, når du er overbelastet, og det er tid til at trække bremsen. Stress skal tages i opløbet. Før lyset skifter til rødt, og du kører ud over kanten med 120 km i timen.

Karen Ellemann er et af de otte kendte mennesker, som i Heidi Vesterbergs bog Hvordan jeg kom gennem stress deler deres personlige erfaringer med at have – og ikke mindst at komme gennem – stress. Stress er en super-individuel tilstand, og beretningerne er derfor heller ikke en fast manual til, hvordan netop du kan undgå at ryge i stress-fælden. Til gengæld præsenteres vi for masser af indsigtsfulde betragtninger fra intelligente og reflekterede mennesker, som ved, hvordan det føles at have et forstuvet centralnervesystem. Bogen leverer det dobbelt budskab, at det er vigtigt at stoppe i tide, når det gule lys bliver tændt – men at der også er håb, selv om du allerede er røget ud over kanten. Livet går faktisk videre på den anden side af stress-tågerne.

 

ROS_Stress_omslag_FINAL.indd

Otte forskellige mennesker – otte forskellige stress-historier. Med håb om lys for enden af tunnellen. Vi anbefaler!

 

De personlige beretninger suppleres fint med et afsnit bagerst i bogen, hvor stressterapeut Thomas Milsted leverer en faglig forklaring på, hvad det er, der sker, når vi rammes af stress. Bogen afsluttes med en kort, praktisk guide til, hvordan du forebygger og håndterer stress.

Vidste du, at…

– Mere end hver 10. af os har symptomer på alvorlig stress hver dag?

– Hver fjerde sygemelding skyldes stress?

– Verdenssundhedsorganisationen WHO spår, at stress vil være en af de væsentligste globale kilder til sygdom i 2020?

Heidi Vesterberg, Hvordan jeg kom gennem stress fra forlaget Rosinante. Bogen kan bl.a. købes hos Saxo, hvor den endda er på tilbud til 179,96.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *