Gossip Girl here …

4 pr. ark den 06-02-14 kl. 23.50 #3

Where’s she been? And who am I? That’s a secret I’ll never tell. You know you love me. XoXo, Gossip Girl Boglivs ungdomsanmelder Anna Katarina Smit Hinge, har kastet sig ud i ‘the scandalous lives of Manhattans Elite’ på den litterære måde.
De fleste teenagere har sikkert hørt om tv-serien Gossip Girl, der handler om nogle snobbede, overpriviligerede teenagere, der bor i New Yorks fineste kvarter, Upper East Side. Men alle ved måske ikke, at tv-serien blev lavet ud fra en række af bøger. Da jeg, efter at have set serien, var helt nede i kulkælderen, fordi den var slut, blev jeg meget glædeligt overrasket, da jeg fandt ud af, at de også var bøger, og skyndte mig at bestille den første bog.
Chuck
Ligesom serien slugte jeg bogen på ikke ret lang tid. Efter at have set serien kan bogen godt være noget af en omvæltning. Jeg regnede med, at alle historierne ville være de samme, og personerne og familierne ville være identiske med serien. Men sådan er det ikke. Næsten alle familierne har fået et ekstra medlem eller to i form af søskende til hovedpersonerne, og forældre der ellers var forsvundet på mystisk vis, eller endda var døde, er lige pludselig en del af familien.
Blair
En af hovedpersonerne, Blair, synes jeg også bliver fremstillet med en lidt anden personlighed end den, man er vant til at se i serien, hvor hun er en stærk og selvsikker pige, hvis forbilleder inkluderer Grace Kelly og Audrey Hepburn. I bogen er Blair lidt mere tilbageholdende og bliver slået ud som dronning af pigernes high school, Constance, af Serena, der lige pludselig vender tilbage efter et mystisk ophold på kostskole.
Dan
Også sproget har en meget anderledes tone, end det man er vant til. Der er skruet gevaldigt op for både sarkasmen og banderiet. Det kan være lidt svært at vende sig til, at lille Jenny Humphrey og uskyldige Dan bander på livet løs, når man er vant til, at de er det søde søskendepar fra Brooklyn, der bare vil passe ind på deres fancy high school på Upper East Side.

 

Gossip Girl

It-girl Serena Van der Woodsen er centrum for de riges løjer på Manhattan.

 

Men når man først kommer igang med bogen, glemmer man, hvordan personerne plejede at være og giver sig bare hen til den meget underholdende og ironiske historie om Manhattans elite. Hvis man har set Gossip Girl som serie og elskede den, er disse bøger et must!

XoXo

 

Cecily von Ziegesar, Gossip Girl, fra Little, Brown and Company, kan fanges her

2 thoughts on “Gossip Girl here …

  1. Pingback: det begyndte med sladder | TANKER BAG

  2. Pingback: Når teenagere mobber - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *