Gråd og grin

En flænge i himlen er en bog, som behandler et meget svært emne – nemlig kræft. Men selvom bogen behandler et så hårdt tema, følte jeg mig ikke deprimeret og ked af det, efter jeg havde læst den. Jeg følte en så stor kærlighed til Hazel og Augustus, at jeg havde lyst til at hive dem ud af bogen og kramme dem.

Kort fortalt handler bogen om teenageren Hazel, der har haft en kræftdiagnose i fire år og så småt er begyndt at miste modet. Men da hun møder den ligeledes kræftsyge Augustus, forelsker Hazel sig for første gang. Hun får et helt andet syn på livet, døden og meningen med vores eksistens og ser pludselig verden på en ny måde. John Greens sprog og indlevelse i karakterne gør, at han skaber en så stærk forbindelse mellem læseren og Hazel, at man føler, man er en del af hendes liv og hendes op- og nedture.

En flænge i himlen er en af de mest rørende og livsbekræftende bøger, jeg nogensinde har læst. Hazel og Augustus elsker hinanden og prøver at bekæmpe deres sygdom på deres egen måde imod alle odds. Det er meget smukt og rigtig glædeligt at opleve. Samtidig er den meget rå og utrolig sørgelig på visse tidspunkter. Denne blanding af store følelser har John Green flettet sammen til en fortælling, der kun kan betegnes som et mesterværk. Den vil få dig til at grine af lykke for Hazel og Augustus, tude som har du aldrig tudet før, og smile så meget, at du får ondt i kinderne.

A

John Green: En flænge i himlen fra Politikens Forlag. 

Fang den fx her eller her.

Hvem skulle tro, at en så tilforladelig mand kunne skrive, så hjertet bløder, og tårerne sprøjter? Men det kan han!

Hvem skulle tro, at en så tilforladelig mand kunne skrive, så hjertet bløder, og tårerne sprøjter?

6 thoughts on “Gråd og grin

  1. Pingback: Græder du, mor? - Bogliv

  2. Pingback: En flænge i himlen - nu på film - Bogliv

  3. Pingback: Sommerens bestsellerlister | Bogliv

  4. Pingback: Ny bog fra John Green | Bogliv

  5. Pingback: Samme dag sidste år ... - Bogliv

  6. Pingback: Alt er kærlighed - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *