Hårdtprøvet journalist i storpolitisk spil

I dag udkommer Henrik Bruns fjerde bog i serien om den hårdtprøvede Ketil Brandt, Den finske patriot. Denne gang vågner Ketil op på et hotelværelse i Tallinn, godt og grundigt i krise over både sit journalistiske og private liv. Han har svigtet sine idealer i forrige bog, og den skønne Ines har sendt ham på porten. Så han søger trøst ved at feste igennem i en af Europas mindste hovedstæder.

Men Ketils krise er ikke den eneste. Der er også diplomatisk krise mellem EU og USA på den ene side og Rusland på den anden (og nej, det handler ikke om Ukraine). Da en russisk homo-aktivist myrdes i en sauna i Finland, bryder helevede løs, og Ketil får sig selvfølgelig rodet ind i både opklaring og et par løse forhold til mystiske kvinder (så kender vi ham igen)!

 

imagegen.ashx

Henrik Bruns hovedperson Ketil Brandt rejser som sædvanlig Europa tyndt i dette fjerde bind i serien.

 

Jeg har fulgt Ketil Brandt-serien og dens ophavsmand siden den første bog, Den danske lokkedue, blot var løsark, og Ketil ikke engang hed Ketil. Jeg har også fulgt Henriks udvikling som forfatter tæt og været glad og imponeret over, hvordan han er faldet ind i rollen som sikker plotmager og produktiv forfatter med benhård disciplin. Og jeg må indrømme, at jeg hepper på Brandt og håber, det går ham godt.

Derfor føler jeg mig efterhånden lidt for infiltreret til at anmelde Henriks bøger. Og det er en skam, for jeg synes, Den finske patriot er den hidtil bedste. Spændende, fængende, let og overraskende. Kort sagt: stærkt anbefalelsesværdig (there, I said it.)

Hør selv på Krimimessen i Teltet på søndag kl. 14.40.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *