Haveidéer til unge gartnere

1686997_1461906959

Det kommer lige om lidt – foråret! Og med det kommer også (i hvert fald hos mig) en sær rumsteren i fingrene, som vil ud og rode i noget jord. I år har jeg tænkt mig, at mine børn skal rode med. Og derfor har jeg været på jagt efter en god bog til begynder-urban farmere.

Lad det være sagt med det samme: Nyberg og Lidströms lille havebog er ikke for hard core havedyrkere. Man sidder ikke tilbage som ekspert i jordtyper, plantesygdomme eller stiklingeformering. Til gengæld bliver ungerne præsenteret for en række overskuelige, hyggelige og nysgerrighedsfremmende haveprojekter, som kan vække appetitten på (endnu) mere jord under neglene.

Projekterne er en skønsom blanding af kreaidéer (à la dekorer din egen blomsterkrukke), opskrifter og dyrkning af nemme planter som solsikke, krydderurter, bønner og kartofler.

Bogen er børnenes egen idébog, og den er fuld af fine illustrationer og trin for trin-vejledninger, som gør, at selv et mindre barn burde kunne bruge bogen med minimal voksen assistance. Mange af idéerne er sjove og godt fundet på. Jeg ville fx aldrig selv være kommet på at så en harelort for at se, hvad der kom op af krukken!

Tag hul på foråret med en tidlig tur i haven. Og tag Nyberg og Lidström med.

Clara Lidström og Annakarin Nyberg, Min havebog fra forlaget Legind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *