Hør om Astrid Lindgren

Her midt i juleriet er det godt at minde sig selv om, at der er også er noget på den anden side – noget, der er godt!

Og dét bliver Jens Andersens gratis foredrag om Astrid Lindgren på Shæffergården den 13. januar.

 

8702151268

 

Hvis bøger var musik, ville Astrid Lindgren have skrevet sound track’et til den store nordiske barndom. Vi er alle sammen rundet af Pippi, Emil, Karlsson på taget og børnene i Bulderby langt ind i vores lyshårede sjæle. Damen selv havde et langt og dramatisk liv, som Jens Andersens har beskrevet i den meget roste Denne dag, et liv (som jeg ønsker mig til jul, hvis nogen skulle være interesserede!).

Jens Andersen er en biograf af Guds nåde. Som ung (nå ja, yngre!) var jeg nærmest fan af manden, der blandt andet har skrevet om min gamle helt Tom Kristensen i Dansende stjerne, om Tove Ditlevsen, som jeg slugte alt om og af, da jeg blev mor første gang, i Til døden os skiller, og om Ole Lund Kierkegaard, endnu en børnebogsforfatter, hvis betydning ikke kan overvurderes, i En livshistorie.

 

2195_4176_1291ad8c0741407dbf65ec5b1d3780ce_original

 

Holde foredrag kan han også. Første gang jeg hørte det, var netop på Schæffergården, hvor jeg havde min førstefødte med i barnevognen for at høre om Ditlevsen-biografien. Der var kage ad libitum, litterær glæde til overflod og en følelse af at bruge tiden godt. Det er 17 år siden nu. Jeg tror, jeg tager hende med igen.

 

foto-26

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *