Hvad læser de andre?

books-300x225

Det er efterhånden ved at være nogle måneder siden, vi sidst tog et kig på nogle af bestsellerlisterne rundt omkring i verden. Nu tager vi en ny tur forbi de udenlandske boghandleres reoler, og denne gang fører turen os både omkring Europa, Indien og Sydafrika. God rejse!

Tyskland – offer for svensk charmeoffensiv

den_hundredaarige_der_kravlede_ud_af_vinduet_og_forsvandt_100

På toppen af den tyske bestsellerliste finder vi lidt uventet men helt velfortjent en svensk bog, nemlig Jonas Jonassons Den hundredårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt. Bogen er Jonassons første og er senere blevet efterfulgt af Analfabeten, der kunne regne, der også er blevet anmeldt her på bloggen. Bogen beskriver den aldrende Allan Karlssons flugt fra plejehjemmet, hvor han simpelthen ikke orker at skulle fejre sin 100-års fødselsdag. På fri fod i den svenske provins er han til gengæld frisk nok til at rode sig ud i både bandekriminalitet og lemfældig omgang med sprængstoffer. En ualmindeligt underholdende bog.

Frankrig – skarp selvbiografisk debatbog

61iqpu8ut-l-_sl1464_

Vi driver sydover til Frankrig, hvor den kun 21-årige forfatter Edouard Louis topper listen med bogen En finir avec Eddy Bellegueule (løst oversat At blive færdig med Eddy Bellegueule). Bogen er stærkt selvbiografisk og beskriver forfatterens opvækst som homoseksuel i en lille udkants-landsby i det nord-vestlige Frankrig. Det er barske sager, og bogen har givet anledning til en del debat i den franske presse. Bogen er indtil videre kun udkommet på fransk, men hold øje med de nye udgivelser. Mon ikke der er en engelsk udgave på vej.

Indien – et opråb mod korruption

220px-Revolution_2020

Indernes yndlingsforfatter hedder for tiden Chetan Bhagat. Bhagats nyeste bog, Revolution 20/20, cementerer forfatterens status som storsælgende ungdomsikon i hjemlandet. Den beskriver et klassisk trekantsdrama, hvor den fattige Gopal mister den kvinde, han elsker, til sin bedste (og rigere) ven. Det lyder som noget, vi har hørt tusind gange før, men Revolution 20/20 vil meget mere end at fortælle en historie om ung, frustreret kærlighed. Bogen handler om det indiske uddannelsessystem, om udbredt korruption og om at måtte vælge mellem sit eget hjerte og et fair samfund. En bog, der helt sikkert kommer til at ligge på mit natbord meget snart!

Sydafrika – voksen-roman med kant

15731779

Sidste stop Sydafrika og den japansk/amerikanske forfatter Sylvia Day, som med bogen Entwined with you er landets aktuelt bedst sælgende forfatter. Bogen er tredje bind i den megasælgende Crossfires-serie, og som man måske fornemmer på titlen er vi ude i en solid omgang bind-mig-elsk-mig litteratur. De to hovedpersoner, den unge Eva og den stenrige Gideon (hvor har jeg hørt om den konstellation før?) har begge været udsat for seksuelle overgreb i barndommen, og drages nu mod hinanden i et destruktivt, intenst forhold. Bogen får overraskende gode anmeldelser – i hvert fald hos læserne – så måske overrasker den positivt. Du kan selv få en gratis prøvesmag på Sylvia Days egen hjemmeside.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *