Jamie er tilbage (igen)!

_9788711485569

Jeg kan lige så godt indrømme det med det samme – jeg har virkelig dårlig Jamie Oliver-karma!

Jeg elsker Olivers kogebøger med alle de flotte billeder (som Oliver imponerende nok selv laver), og har lyst til at æde siderne rå. Men når jeg forsøger at overføre de glittede herligheder til mit eget køkkenbord, går det sjældent godt.

Andre må være heldigere (eller muligvis dygtigere) end jeg. I hvert fald har Oliver en massiv fanskare og en lang, lang række bestsellerkogebøger bag sig. Han har siden slut-90erne bragt os back to basics som the naked chef (i skuffende påklædt tilstand), fulgt os ind i det franske og italienske køkken, tidsoptimeret vores madlavning med retter, som kunne laves på 30 og bare 15 minutter (men som alle tog 45 minutter hjemme hos mig), han har lært os at kokkerere ressourcebevidst og – i denne omgang – ultrasundt.

Med hensyn til det sunde, så har Oliver virkelig taget sin baggrundsresearch alvorligt. Faktisk har projektet nærmest været verdensomspændende, for stjernekokken har fløjet omkring og besøgt de steder i verden, hvor folk lever sundest og bliver ældst. Med sig hjem har han taget en masse råvarer og idéer, og resultatet er blevet 300 sider med lækre fotos og opskrifter på alt fra morgen- til aftensmad. Sund mad Oliver style.

Superfood er en virkelig lækker coffee table bog. Fuld af flotte billeder af både mad og mennesker. Og også af fantasi og glæde ved spændende råvarer. Det er hyggeligt og underholdende at læse med.

Men… man kommer i længden ikke udenom, at alle de gode intentioner simpelthen fordrer specialindkøb og et tidsforbrug, som ikke harmonerer med den typiske børnefamilies. Vores morgener er fx ikke kompatible med tilberedningen af harissavafler, sesamstegte æg og gulerodssalat. Oven i købet snyder Jamie Oliver os for tidsangivelser på opskrifterne, og de er savnede, selv om de erfaringsmæssigt sjældent er nøjagtige.

Hvis du har overskud til spændende, nye ingredienser og god tid i køkkenet, så kast dig ud i Olivers Superfood. Og lad mig vide, om din Jamie Oliver-karma viser sig at være bedre end min!

Jamie Oliver, Superfood fra Lindhardt & Ringhof.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *