Julen er skilsmissernes fest!

Ja, jeg ved godt, det er lidt deprimerende. Men den er god nok. Det siger Ulla selv henne hos DR.

Hvis dit parforhold er et af dem, som er trillet noget rustent og knirkende ind i det nye år, så er der heldigvis hjælp at hente. Vi har udvalgt tre (gode) bøger, som kan gøre os (og dig) lidt klogere på Projekt Parforhold.

Hvad præster ved om kærlighed

 

8791603082

Kloge ord om et altid svært emne – det kan man nok have brug for i en kold tid. Foto: PR

 

 I 2001 gik Sissel-Jo Gazans kæreste fra hende. Han efterlod hende med et spædbarn og en følelse af, overhovedet ikke at have forstået, hvad kærligheden går ud på. Heldigvis (for Sissel-Jo og os andre) gav hun ikke op. Tvært imod. Hun begav sig i stedet ud på en mission, hvor hun opsøgte en række af landets præster for at spørge dem, hvad det er for en følelse, de velsigner, når de står foran alteret med et brudepar. Svarene er dybe, indlysende og ind imellem svære at acceptere. Det bliver hurtigt klart, at der er bred enighed om, at den romantiske kærlighed er (og jeg citerer) “en stor fed løgn”. Glem alt om hollywoodversionen og hyld i stedet den ægte kærlighed i al dens leverpostejfarvede og udtrådte herlighed. Der er meget at tænke over i Sissel-Jo Gazans bog. Både for de, som allerede har været igennem et brud og for de af os, som stadig klør på med hverdagskærligheden.

Sissel-Jo Gazan, Sig ja! fra forlaget Pretty Ink. Kan f.eks. købes her.

 

Manual til (børne)familien 

 

FF_DinnetzCover_LowRes

 En familie, du vil elske at stå op til – hver dag. Det er præcis hvad Rikke Dinnetz lover os i sin bog Fantastiske Familie. Ikke så ringe, egentlig. Midlet er en blanding af praktiske råd, øvelser og en solid portion selv-coaching. I løbet af bogens 257 sider kommer vi omkring emner som stress, søvn, søskendeskænderier og parforholdspleje. Bogen er en praktisk, let tilgængelig manual til stort set alle aspekter af livet som småbørnsfamilie. Der er masser af gode råd, som er lige til at håndplukke. Men bogen giver også plads til mange af de overvejelser, som ofte drukner i babymos, legeaftaler og oprydning. Hvilke værdier har jeg i livet? Hvordan vil jeg gerne leve med min mand? Hvilke ting i mit liv gør mig glad? Læs bogen, hvis du vil udfordres på, hvorfor du (og din familie) egentlig lever som I gør (og hvis du gerne vil have at vide, at du faktisk ikke behøver være perfekt, for at være god nok!).

Rikke Dinnetz, Fantastiske Familie fra forlaget FADL. Kan købes lige her

Fra mandens egen mund

00035_omslag_final.indd

Forbered dig på IKKE at blive strøget med hårene, når Martin Østergaard åbner følelsesposen. Men hvad lærer man også af det? Foto: PR

 

 Du ved uden tvivl rigtig meget om, hvad der foregår i dine veninders og alle mulige andre kvinders følelsesliv. Men ved du, hvad der sker inden i de der … mænd? En frygtelig masse, hvis man skal tro parterapeut Martin Østergaards selvbiografiske Lige nu har jeg det godt. Og det skal man, tror jeg, også selv om sandheden ikke altid er rar. Martin Østergaard lægger nemlig ikke fingrene imellem, når han gennem et år skriver dagbog om sit forhold til kæresten Cathrine. Råt og ærligt beskriver han, hvordan han bliver usikker, såret, irriteret og rent ud rasende på den kvinde, han elsker så højt, men indimellem har så svært ved at forstå og blive forstået af. Det er indimellem dybt provokerende at læse, og det i sig selv er tankevækkende, for ‘må’ mænd ikke have følelsesudsving, eller kan vi bare ikke lide at høre, at der foregår (mindst) lige så meget i dem som i os?

Martin Østergaard, Lige nu har det godt, fra forlaget Indblik, kan fanges lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *