Kogt torsk med bryster

Opskrifter:

Billeder:

for retterne og

for damerne

Tilgængelighed:

Hvad har høns i asparges og sagosuppe til fælles med hjemmelavet erotisk fotokunst fra 1950’erne? En del, hvis man spørger Anne Caroline Skov Josefsen og Jon Nordstrøm, som sammen har skrevet og fotograferet kogebogen Husmor og mad.

Forfatterne præsenterer selv bogen som en ren win-win oplevelse: Du får opskrifter på mad, der smager som hjemme hos mormor – og du får at se, hvad mormor og morfar egentlig lavede, når maden var spist og ungerne lagt i seng.

Opskrifterne holder sig inden for det helt konventionelle. Hakkebøffer, flæskesteg, hønsekødssuppe og æblekage. Toppen af de gamle danske klassikere. Fotografisk har man søgt mod det autentiske. Retterne ses på en grå laminatbaggrund, og farverne er nærmest fraværende. Tanken er god nok – man har villet lave en fuldstøbt kulinarisk/erotisk rejse tilbage i tiden. Desværre betyder den farveløse billedside, at man faktisk ikke får lyst til at spise maden. Bedre bliver det ikke af, at fotografierne forestiller råvarerne og ikke den færdige ret.

Hvis maden er noget kedelig i Husmor og mad, så er husmødrene til gengæld det modsatte. Hvem skulle have troet, at der huserede så mange hel- og halvnøgne damer i de små parcel-køkkener dengang i 1950’erne! De er vidunderlige at se på – damerne. For de ligner netop det, de er: Damer. Der er meget langt til de nøgne mennesker, vi i dag præsenteres for på nettet, på tv og på bybusserne. De har appelsinhud, hængebryster og hår på steder, man slet ikke kan slippe afsted med at have hår i dag. Og alle står de der og kigger ind i kameraet og synes selv, de er vidunderlige!

Køb Husmor og mad til din mand (som givetvis vil begynde at lave enormt meget dansk mad), til din teenagedatter (som opdager, hvordan kvinder ser ud uden photoshop) og til dig selv, hvis du har glemt, at du ser fantastisk ud, nøjagtig som du er!

Josefsen & Nordstrøm, Husmor og mad fra forlaget Nordstroms. Køb den her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *