Konkurrence: Død Hemingway anbefaler bog – hvordan?

I gårsdagens anmeldelse af Beryl Markhams Med natten mod vest gemte sig en lille gåde for de rigtig nørdede. Den kvikke læser vil være faldet over følgende:

Bogen blev genudgivet i 1983 på anbefaling af Ernest Hemingway, som mente, at Beryl Markham overgik ham og alle andre som forfatter.

Men hov, Hemingway skød sig jo den 2. juli 1961, så hvordan kunne han anbefale en bog over 20 år efter? Hvem ved det? Der er bog-goodies på spil – go!

5 thoughts on “Konkurrence: Død Hemingway anbefaler bog – hvordan?

  1. I 1980 blev Hemingways gamle breve fundet frem, fordi George Gutekunst, en ven af Hemingways søn, skulle indtale dem. Blandt brevene var en anbefaling af Beryl Markhams bog. Gutekunst tog derfor initiativ til genudgivelsen i 1983. Bag på bogen blev Hemingway citeret for at have sagt om den, at den var “bloody wonderful”. Det blev til gengæld ikke citeret, at Hemingway i samme brev havde kaldt Markham for “very unpleasant og “a highgrade bitch.”

  2. Det rigtige svar står ovenfor! Hemingway var jo generelt meget nedladende overfor kvinder, især stærke og selvstændige kvinder, fordi de mindede ham om hans mor, Grace, som Hemingway mente var skyld i farens død. Beryl Markham var sådan en kvinde, som han afskyede, fordi hun ikke levede op til hans krav om, at en kvinde skulle være underdanig og hjemmegående, men samtidig så han måske også op til hende, fordi hun mindede om ham selv. Hun havde mange affærer, drak sig meget fuld og var eventyrlysten præcis som han selv.
    På det tidspunkt, hvor han skrev brevet, var han gift med krigsreporteren og journalisten Martha Gellhorn, så måske var han i denne periode alligevel ret fascineret af moderne, selvstændige kvinder!

  3. Pingback: Hemingway: "... I was simply ashamed of myself as a writer." - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *