Krea-jul på den overkommelige måde

Nogen af os er totalt klar. Andre kæmper stadig imod. Men det er et faktum: Julen er over os!

Det gælder også på bogfronten, hvor Sabine Lemire med Julebogen leverer noget nær den perfekte manual til den hyggeligste jul nogensinde.

Gavekalendere, julelege, julekonfekt og julegaver myldrer frem fra siderne, og det er næsten nok til at gøre selv den mest juleglade helt svimmel. Heldigvis er vi i gode hænder hos Sabine Lemire, som allerede i forordet vandt mit hjerte ved at skrue Helt. Ned. For. Forventningerne.

Vi er ikke ude i et vildt juleridt for at være den mest kreative mor i klassen. Tvært imod handler bogen om ro. Om at samles om noget, hvor det ikke gør så meget, at kanterne er klippet skævt eller hjertet ikke rigtig hænger sammen. Det er uhøjtideligt. Der er gavekalendere limet lidt tilfældigt sammen af papstykker og adventskranse af slik og assorteret legetøj. Det er ikke perfekt eller boligmagasins-chickt. Men det er forbandet hyggeligt! Og pænt. Og tilgængeligt selv for mennesker, der som jeg selv aldrig rigtig fik aktiveret det kreative center i hjernen.

Lemires kalenderlysdekoration er allerede flyttet ind på vores køkkenbord (med så meget bling på, at man næsten bliver svimmel af at se på den!). Og jeg er sikker på, at den snart får selskab af en hale af bogens guirlander, hjerter og perlepynt. For hvordan kan man stå for sukkerknalds-igloer, juletræer lavet af omvendte isvafler eller flotte lygter lavet (af ungerne) af noget så gennemført uglamourøst som en mælkekarton? Eller for opskrifterne, som bl.a. har en af mine egne franske yndlingstraditioner med, nemlig den såkaldte Gallette des Rois (kongekagen), som indtages på Hellig Trekonger, hvor pusten ellers er gået lidt ud af juleballonen.

Sabine Lemires julebog er hygge uden julestress. En perfekt start på en rigtig dejlig jul.

Sabine Lemire, Julebogen fra forlaget Carlsen. Du kan købe bogen (eller smugkigge på nogen af siderne) her.

Et godt tip! Tjek også Sabine Lemires bog 365 ting, du kan lave med dit barn. Så har du projekter til resten af året!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *