Krimifætterkusinefest – du er inviteret!

Hvis der er noget, vi er vilde med, her på Bogliv, så er det krimier – se bare vores tag-cloud! Og når cremen af Danmark og omegns krimi-forfattere stimler sammen til fætterkusinefest (eller Krimimesse, om man vil) i Horsens, så stimler vi med. Der er nemlig en stemning mellem murene på det gamle Statsfængsel, som er værd at rejse efter.

Indrømmet, messen er mindre og mindre fancy end Bogforum, og ja, det kan godt føles lidt usselt at lave og overvære interviews i en gammel gymnastiksal (også kendt som ‘Vesthallen’), men det mere end opvejes af følelsen af at være sammen med en indspist flok på nogle tusinde, der bare elsker mord og mysterier. Rain or shine (or snow, som sidste år), vi kommer fra nær og fjern og overgiver os en hel weekend til, at mord er for fedest. Og det bedste er, at vi alle er fætre og kusiner, så længe det varer – åben fest, med andre ord!

I går kom programmet for dette års krimimesse ud, og det lover godt! Over 100 danske og udenlandske forfattere øser af deres grumme hjerner, fra kulturminister- og kirke (ikke at forglemme) Marianne Jelved åbner ballet lørdan den 5. april kl. 10.05, til alle de mættede læsere samler muleposerne sammen og tager hjem side om side med udmattede forlagsfolk, forfattere og hele holdet fra Politiken. Jeg glæder mig som altid til at høre Julie Hastrup, Anna Grue og Elsebeth Egholm, og så vil jeg kombinere mine interesser og høre Lene Kaaberbøl læse op i Vesthallen, som i år er børnenes messested – og gratis (godt tænkt, Horsens!).

 

69797_4986257888843_2047398802_n

Okay, jeg indrømmer, at jeg elsker de der headsets – og i det hele taget er vild med at være på, når Horsens inviterer til krimifest. Kommer I?

 

Selv har jeg et par jobs i år, som jeg glæder mig ualmindeligt meget til. Lørdag kl. 13 skal jeg for tredje år i træk interviewe flittige Jens Østergaard. Vi skal tale om hans spritnye Ritualet, der er den tredje bog om den introverte politimand Thomas Nyland, som jeg har et særligt blødt punkt for. Søndag skal jeg sørge for ikke at have tømmermænd efter aftenens fest, for der starter jeg dagen kl 10.40 med at samtale med Helle Vincentz om hendes fremragende Nukaakas kabale, der fik fem hjerter og endnu flere superlativer her på Bogliv. Og søndag kl. 14.40 taler jeg med Henrik Brun om hans fjerde bog om journalisten Ketil Brandt, Den finske patriot. Den glæder jeg mig særligt meget til, fordi jeg har fulgt Ketil (og Henrik) lige fra den allerførste spæde start med Den danske lokkedue. Alt sker i teltet – ses vi?

 

581749_4976916295309_1491719662_n

Tja, stole og bord er de samme, men så kan man da altid skifte plads …

3 thoughts on “Krimifætterkusinefest – du er inviteret!

  1. Pingback: Solid svensk krimikunst - Bogliv

  2. Pingback: Krimihjerte, hvad vil du mere? - Bogliv

  3. Pingback: Gæsteanmeldelse: Stram og effektiv dansk krimi - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *