At læse om at læse

Jeg har været hinsidan. På romantisk tur til Malmö. Og jeg blev så glad. Ikke kun fordi det var skønt med 24 timers børnefri tid med min søde mand (det var det!). Men også fordi, turen gik forbi den dejlige, store magasinkiosk på Malmö Central Station, og det kun tog mig et par splitsekunder at finde hele tre magasiner for bogstavnørder. Tre, venner!

Nydeligt ved siden af hinanden stod de: Vi läser, Skriva og new comer’en Books & Dreams. Tre gedigne magasiner fyldt med forfatterinterviews, portrætter, bogtips, skrivetips, bogklubber, bogpriser og meget mere af alt det nørderi, vi på Bogliv er så glade for.

 

1525460_10201099060832863_1496347997_n

Heja! Svenskerne er åbenbart helt vilde med at læse om at læse. Vi forstår det bra, kompisar!

 

Det var et slaraffenland, siger jeg jer! Og ikke specielt, fordi det hele var på papir (genbrugs-, i to af tilfældene – det var jo Sverige)- vi tror jo om nogen på, at man kan læse om at læse på sin skærm. Men fordi eksistensen af bladene i sig selv vidnede om en enorm interesse for alt det, vi elsker så inderligt. Er interessen mindre i Danmark? Eller er vi for få til, at det kan løbe rundt?

Indrømmet, vi har avisernes bogtillæg, og de gør det godt. Især når det gælder ‘fine’ forfattere. Bog Magasinet var også et godt forsøg på at formidle bogglæde på papir, men det måtte give op til sidst. Måske skal vi ikke græde over det. Lad falde, hvad ikke kan stå og alt det der. Men det er altså fedt at læse om at læse. Også på papir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *