Loooove (it)

I dag er det Valentine’s Day, og jeg må indrømme, at jeg hører til dem, der synes, det er en smule kunstigt at vælge én dag til at fejre kærligheden – og så med vammel chokolade og forlorne blomster. Og så  alligevel! Kærligheden kan vel ikke fejres for tit i al dens mystisk og kompleksitet? Hvis du i år skal fejre den med en bog, så skal det være Det sidste brev fra din elsker af Jojo Moyes, der udkommer i dag.  Jeg lover, at den vil få dig til at græde, smile og få røde kinder.

 

Det_sidste_brev_fra_din_elsker_smuds.indd

Valentins-date med tilfredshedsgaranti – Jojo Moyes’ nye roman er lige i … hjertet.

 

Bogen har to sideløbende spor, der (naturligvis!) løber sammen. I det ene spor er vi i London i 1960. Unge, smukke Jennifer Stirling vågner efter en ulykke og kan intet huske – ikke sin stive og indelukkede mand og ikke den helt upassende elsker, hun havde været på vej til at forlade ham for. I det andet spor er vi i 2003, hvor journalisten Ellie Haworth kæmper med sig selv, sit job og sin udsigtsløse affære med en gift mand. Da Ellie finder et gammelt brev fra Jennifers elsker i arkivet på sin avis, sætter historien for alvor i gang.

 

Moyes__Jojo_author_photo___Phyllis_Christopher_rights_cleared

Jojo Moyes modtog prisen Romantic Novel of the Year for Det sidste brev fra din elsker. Foto: Phyllis Christopher.

 

Det lyder som et oplæg til klicheer, og det kunne det også så nemt som ingenting være endt i. Men Moyes kan noget helt fantastisk: Hun kan underholde, være kulørt, få os til at vende blade i stadig vildere tempo OG vise menneskelig kompleksitet på én gang. Især Jennifers umulige kærlighed – hendes vaklen mellem på den ene side at gøre det rigtige og på den anden side at følge den forelskelse, som hun godt ved, vil fade igen på et tidspunkt – er rørende og realistisk – også selv om den er pakket ind i en farverig historie. Ellies historie rørte mig lidt mindre, men formåede alligevel at smyge sig let og elegant uden om den allerstørste forudsigelighed.

Moeys kender, respekterer og mestrer  i den grad sin genre. Det skal hun have fem fuldfede, bankende hjerter for! Må din kærlighedsdag blive smuk og fyldt med gode bøger, god chokolade og helt naturlige blomster.

 

Det sidste brev fra din elsker, Jojo Moyes, Cicero, kan fanges her

7 thoughts on “Loooove (it)

 1. Hej!
  Jeg har i anledning af vinterferien “slugt” – Mig før Dig (læs: læst bogen på en dag!) Den var super underholdende og en rigtig tåreperser. Perfekt til en feriedag med total afslapning, hvor der ikke bliver stillet for store krav til litteraturen. Alligevel gav den mig masser af stof til eftertanke… Så tak for tippet om hendes nye bog. Den vil jeg klart huske til min næste ferie!
  Mvh Ulrika

  • Hej Ulrika

   Jeg læste også Mig før dig og var helt vild med den – det behøver ikke være svært for at være godt! Hvis du kan lide den genre, kender du sikkert også irske Marian Keyes? Hvis ikke, kan du glæde dig til et skønt forfatterskab med dejligt lange bøger om den skøre Welsh-familie, hvis fem døtre gennemlever alle menneskelige kriser og katastrofer – med stof til eftertanke:-)

   Bedste hilsner
   Ulla

 2. Pingback: Den lange vej hjem | Bogliv

 3. Pingback: Møde med Jojo Moyes - Bogliv

 4. Pingback: Kærlighed og håb - Bogliv

 5. Pingback: Mens vi venter på Efter dig ... - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *