Mød vores skønne gæsteanmeldere

Hvis du er fast læser på Bogliv (og det er du selvfølgelig!), vil du have lagt mærke til ordet ‘gæsteanmeldelse’ foran stadig flere af vores anmeldelser. Men hvorfor sætter vi gæsterne til at anmelde, skulle de ikke bare have lov til at hygge sig og slappe af?

Ikke her. For vi vidste fra starten, at der var genrer og emner, vi ikke selv interesserede os så meget for, men som I læsere måske gerne ville høre om. Vi havde også en fornemmelse af, at vi nok ikke helt kunne nå at anmelde det hele … Das muss du noch sagen. Vi er ganske enkelt lagt ned af de mængder af bøger, der bliver sendt eller tilbudt til os, og det kan vi jo som bognørder kun være ovenud begejstrede for. Men som læsere bliver vi altså forpustede. For vi holder stadig fast i vores udgangspunkt: at vi læser og anmelder det, vi selv kan lide.

Heldigvis er der andre, der kan lide andet end os, og vi er mere end glade for at give dem plads til at skrive om det på Bogliv. Her kan du møde nogle af dem:

Jacob er ung og kan lide at læse og skrive – så meget, at han ikke er gæst mere, men en fast del af familien. Hans anmeldelser har tagget ‘ungdomsanmeldelse’. De udmærker sig i øvrigt ved at være lange og grundige og vigtigst af alt: fulde af ægte læseglæde. Vi er meget glade for at have Jacob ombord.

Palle holder af rigtig mandelitteratur; Hemingway, John Le Carré, Graham Greene. Men mest holder han måske af Danmarks store, kvindelige story teller, Karen Blixen. Og så er han efterhånden vores faste alkohol-anmelder, når han læser bøger om whisky, gin og – snart – portvin.

Anna er ny. Ikke som skribent, men på Bogliv. Som det første har hun været mit idol siden engang i 1990’erne, hvor jeg læste hendes klummer i Femina og overvejede, om jeg turde skrive til hende. Det turde jeg ikke. Men nu skriver hun til mig – og til jer. Om kreativ non fiktion og skøn fiktion. Lige om lidt debuterer hun på Bogliv med en varm anmeldelse af en ganske særlig debut.

Maria er en kreativ og poetisk sjæl. Hun anmelder lyrik og bøger om selvudvikling – og cykler! I Marias anmeldelser finder du de fleste citater, for Maria begejstres over ord og vil give dem videre til andre, og det er en smuk egenskab.

Birgitte er en garvet romanforfatter med fire romaner under sit bælte. Også hende har jeg beundret på afstand, og hun var den første, der købte en novelle af mig. I 1996! Birgitte anmelder gedigne romaner. Når hun altså ikke er i gang med at skrive sine egne. Og det er hun heldigvis tit.

Anna Pia Holmgaard

Anna Pia debuterede i 2015 med romanen Stenslag. Siden har hun flittigt anmeldt andres værker, ikke mindst ny dansk litteratur, som hun har en stor kærlighed til.

Katrine er til daglig erhvervsjurist, men gemmer på et stort, poetisk hjerte, der tillige banker højt for alt fransk. Dertil kommer en interesse for sundhed og ledelse, som vil komme Boglivs læsere til gode, fordi hun skriver pokkers godt om det hele.

Karen var i starten af Boglivs liv en flittig anmelder af ny dansk litteratur og børnelitteratur sammen med sin søn Jonatan. Vi har ikke opgivet håbet om, at hun får tid igen engang.

Og så er der Peter, Daniel, Per, Naja, Camilla, Anna og Jonas, der alle har været med til at give Bogliv farve med deres anmeldelser af alt fra børnebøger til fastekure. Vi er en stor bogglad familie, som har plads til flere medlemmer, hvis nu du skulle sidde og tænke “Jamen, hvem anmelder så finsk kortprosa?” eller “Måske er det mig, der skal skrive om norsk lyrik?” Ja, det er det da! Skriv til os med det samme, vi mangler dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *