Mord på islandsk

iceland-mountain-nature-free-104897

En ung mand findes brutalt myrdet i sin lejlighed i Reykjavik. I lommen har han et pilleglas med rohypnol – et stof, som ofte bruges af voldtægtsforbrydere til at bedøve deres ofre. Var manden date raper? Og valgte han det forkerte offer?

Arnaldur Indridason er Islands nok mest kendte krimiforfatter. I denne roman, som er hans syvende, styrer han da også både handling og persongalleri med en sikker og erfaren hånd. Vi følger den kvindelige kommissær Elinborg, som i sin søgen efter sandheden både må omkring det forblæste udkants-Island og  Reykjaviks lokale tandoori-forhandler. Undervejs dukker en frygtelig, fortiet hemmelighed fra fortiden op til overfladen.

Mørke strømme er en historie om et mord. Men romanen indeholder også mange andre historier. Historien om et Island, hvor urbaniseringen langsomt udhuler yderområderne. Historien om en mors kamp for at genvinde den teenagesøn, som langsomt driver væk fra hende. Historien om et skolesystem, som lader de dygtigste elever i stikken. Og så er romanen i høj grad også en historie om Retfærdigheden i alle dens grusomme og smertefulde facetter.

Mørke strømme, Arnaldur Indridasson fra forlaget Rosinante & co.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *