Om

Ulla Hinge Thomsen, f. 1971

Jeg er uddannet journalist og cand. mag. og har tidligere været erhvervsjournalist, redaktør og redigerende på magasiner som Vores Børn og Liv. I dag har jeg firmaet Hinge Thomsen Kommunikation. Jeg har bestyret bogsider for børn og voksne, skrevet anmeldelser og forfatterportrætter og er hvert år at finde som interviewer på Krimi-messen i Horsens og Bog Forum i København. I februar 2015 udgav jeg min første bog, SÆRLIG SENSITIV – Guide til det gode liv og i 2016 udkom TILGIV – Sådan kommer du videre. I 2018 udgiver jeg en samling erotiske noveller. Da jeg var danskstuderende i 1990’erne, slugte jeg med bankende hjerte vilde forfattere som Tom Kristensen, Albert Camus og Klaus Lynggard. To børn, et ægteskab og et travlt arbejdsliv senere elsker jeg allermest nordiske krimier, og allerhelst skrevet af Julie Hastrup, A.J. Kazinski eller Anna Grue.

Den bedste bog, jeg nogensinde har læst: Umuligt at vælge én, men Anne B. Ragdes Berlinerpoplerne, Hanne-Vibeke Holsts Undskyldningen og John Greens En flænge i himlen ligger alle højt på den indre hitliste.

Marlene Langbo-Friis, f. 1975

Var egentlig Cand.Scient.Soc i noget transatlantisk sikkerhedspolitik, men har de sidste mange år levet af at skrive – bl.a. som taleskriver for en minister. I min reol står en større mængde franske og britiske krimier fra 1920’er og 1930’erne, de store engelske klassikere og en masse kogebøger, jeg aldrig bruger.

Den bedste bog, jeg nogensinde har læst: James Hiltons Goodbye Mr. Chips. Har læst den mindst 45 gange og tuder hver eneste gang.

 

Ungdomsanmelder

Jacob Hviid, f. 2000

Jeg går på musikgymnasiet Sankt Annæ Gymnasium. Musik fylder meget i mit liv, og jeg har spillet klarinet i mange år. Jeg har dog skrevet historier i endnu længere tid, faktisk så lang tid jeg kan huske. Jeg synes bare, at der er noget fascinerende ved at kunne skabe sin egne universer. Omtrent samme tid, hvor jeg startede på klarinet, begyndte jeg på min første roman. Jeg ved ikke, om det var den klassiske musik, der gav mig inspirationen, eller hvad der gjorde udfaldet, men siden er jeg blevet mere fokuseret på mit skriveri og har blandt andet gået til Forfatterspirer. Mine universer er for det meste fantasy, hvilket nok skyldes, at det er den genre, som jeg læser mest af (dette vil også fremgå af mine anmeldelser her på sitet.)

Den bedste bog, jeg nogensinde har læst: Sådan noget er altid svært at vælge. Jeg synes, at bøger kan meget forskelligt, men en bog, som har fået mig til at reflektere, samtidig med at jeg har været underholdt, er Kenneth Bøgh Andersens Den faldne djævel. Jeg ved ikke, om det var gensynet med Filip og dødsriget, men hvert fald må den femte bog i serien om Den store djævlekrig fortjene titlen som min yndlingsbog.

23 thoughts on “Om

 1. Kære Bogliv
  Jeg har netop fundet jeres side, som jeg finder sober og informativ på den gode måde!
  Jeg læste f.ek.s om Louisa Lorangs Grillbar bog. Og nikkede genkendende til det med de avancerede råvarer…
  Min datter på 16 år og jeg er forfatterne bag en ny kogebog der netop IKKE anvender avancerede råvarer, med opskifter alle kan finde ud af. Super aktuel for den unge der netop skal til at flytte hjemmefra, eller teenageren der gerne vil lave sin egen mad. Men også yngre børn eller den nybagte mor kan få glæde af bogen. Den er illustreret med trin – for – trintegninger. Udkommer d. 15. august. Foromtale af bogen her: http://muusmann-forlag.dk/product/look-cook-eat/

  VHLone

  Ønsker I billeder af opslag fra bogen, må I endelig sige til (kan leveres efter d. 15. august)

 2. Pingback: Endnu en fuldtræffer - Bogliv

 3. Kære Bogliv

  Vi håber, at I vil anmelde forlaget EgoLibris’ nye udgivelse, Det koldeste land i verden, af Brian Dan Christensen. Det koldeste land i verden er en kortroman om at tage skridtet fra barn til voksne, og romanen er én af vinderne af EgoLibris’ kortromankonkurrence. Hvis I er interesserede, sender vi jer gerne en præsentation af bog, forfatter, læseprøve og en elektronisk eller fysisk udgave af bogen.

  Vh. Sari Arent

  På vegne af forlaget EgoLibris

 4. Kære Ulla,

  Jeg skriver til jer, da jeg er i gang med at etablere en ny krimifestival i København, der skal løbe af stablen d. 11 og 12. juni 2016. i Østerbrohuset. Festivalen er for alle der elsker krimi- og spændingslitteratur.
  I løbet af foråret laver vi en række optaktsarrangementer, det første er en forpremiere på Flaskepost fra P d. 23. feb. Kl 19.

  Hvis I kunne tænke jer at skrive noget til dine læsere om festivalen og om vores arrangementer er I naturligvis meget velkomne, og jeg sender gerne materiale og links til jer.

  Jeg glæder mig til at høre fra jer.
  Mange hilsner fra
  Tina

  Tina Røssel
  Projektleder/ cand.mag
  Store Kirkestræde 1, 4
  1073 København K
  Tlf. 60 43 60 90
  Mobil: 60 25 60 55
  http://www.copenhagencrime.dk

 5. Hej

  Jeg er lige om lidt på gaden med noget helt nyt indenfor børnelitteratur. Nu er det børn der inspirerer hinanden. Det er ti små sjove og umiddelbare historier for børn i alderen 3-6 år. Jeg vil hører om det er noget I har lyst til at anmelde her på jeres hjemmeside.
  Mvh. Jeanette Madsen

 6. Kære Bogliv
  Vil I anmelde bogen “Ord der $ælger”?

  Fagbog på 328 sider, findes også som ebog.
  Bogen har 8000 ord fordelt på 90 kategorier til salgstekst, men er også oplagt til skrivning af fx dansk stil. Der er mange hundrede tillægsord og aktive verber til at krydre teksten med. Bogen indeholder også den letlæste, videnskabelige forklaring på, hvad der får folk til at handle/købe – blive aktive med rette ordvalg! Ord der aktiverer følelser og sanser.
  På forhånd tak
  Siff Frederiksen

 7. Kære Bogliv.dk
  Skønt med bogsider, der anmelder billedbøger.
  Jeg er kunstner, forfatter og foredragsholder.
  Jeg har netop udgivet en billedbørnebog om at være særligt senisitiv (fra 3-7 år), “Den særligt sensitive, grønne bold starter i skole”.
  Billedbogen er tænkt som et pædagogisk værktøj til forældre og særligt sensitive børn, så de kan få en snak om de fordele og udfordringer, der er i børnenes hverdag, ved at være særligt sensitive.
  Derudover er bogen en farverig, visuel oplevelse.
  (Se mere på: http://creativespaces-fm.com/boernebog-den-saerligt-sensitive-groenne-bold/)
  Jeg vil meget gerne sende et eksemplar til Bogliv.dk – for en evt. anmeldelse, og har det interesse, så send meget gerne en adresse.
  Med venlig hilsen
  Marie Elisabeth A. Franck Mortensen

 8. Mon I har lyst til at få tilsendt et anmeldereksemplar af min nyeste roman “Bænken ved den hvide bro. En rejse gennem tiden og sorgen”??
  Hvilken adresse skal forlaget i så fald sende til?

  Bogens Historie:
  Romanen handler om sorg, afsavn, kærlighed og håb. Halvdelen af bogen er en samtale mellem 2 generationer, om hvordan man overlever livet og kommer videre efter ens ægtefælles død. Filosofiske og psykologiske emner bliver berørt i tanker og samtale.
  Det er en smuk og tankevækkende og meget troværdig historie om at miste, men også om at genfinde livet. På bænken taler hovedpersonen Luna med en ældre dame Liv om livsfilosofiske emner og gamle minder. En rejse gennem tiden og sorgen.
  Den ældre dame blive en rollemodel for Luna til at finde den måske rette vej videre gennem livet.

  Se evt klippet her med uddrag fra bogen.

 9. Hej bogbloggere:

  Mit første indlæg er forsvundet.

  Er I mon interesseret i at anmelde min nyeste roman “Bænken ved den hvide bro. En rejse gennem tiden og sorgen.”?

  Hvis I er, så sender mit forlag gerne et eksemplar til jer! 🙂

  Varme hilsner, Pia Reesen Brønnum, forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *