På tur til River Cottage

Opskrifter:

Billeder:

Tilgængelighed:

Hvis du har haven fuld af høns og højbede, så bærer Hugh Fearnley-Wittingstall formentlig en del af skylden! Det var nemlig ham, som for 13 år siden startede den bølge, som siden har fået flere og flere af os til at flytte fødevareproduktionen hjem bag ligusterhækken. Startskuddet til hele projektet var en kogebog. River Cottage-kogebogen hed den, og sidste år udkom den igen med et par nye opskrifter og en ny titel: Den Originale River Cottage-kogebog.

Vi er ude i en 471 siders whopper af en madbibel, som har solgt op mod ½ mio. eksemplarer world wide. Allerede på første side forstår man hvorfor. Bogen er fuld af kendte råvarer i nye og spændende variationer. Billederne er lige så lækre som maden. Solen skinner løs, og det er lige før de fritgående høns smiler til kameraet, mens de vandrer sorgløst rundt i frodige køkkenhaver. Mere mad-idyllisk bliver det ikke!

Opskriftere veksler mellem det umiddelbart tilgængelige, som de fleste af os ville kunne ryste sammen efter en tur i Netto og så Projektmaden. For Hugh Fearnley-Whittingstall er en mand med et projekt. Han vil ikke bare lære os at lave god mad. Han vil lære os at gå tilbage til rødderne. HELT tilbage til rødderne. Derfor indeholder bogen både tidskrævende opskrifter på hjemmelavede pølser og selv-saltede fisk og udførlige afsnit om, hvordan man etablerer en køkkenhave eller et grisehold!

Selv om der er opskrifter i bogen, jeg ikke lige umiddelbart kan visualisere på mit spisebord (fx. de sprødristede griseører), så er jeg ret sikker på, at der fremover kommer en del River Cottage-mad på menuen hjemme hos os. Glæder mig allerede til en jordbærsandwich til sommer!

Hugh Fearnley-Whittingstall, Den originale River Cottage kogebog fra forlaget People’s Press.

Bogen kan købes til 280 kr. her.

Mange vil kende Hugh og hans River Cottage fra en række ualmindeligt hyggelige mad-programmer på DR2 (hvis du ikke har set dem så tænk Bonderøven – bare med mad). Du kan finde links til nogle af udsendelserne – og en del opskrifter – lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *