På grillbar med Louisa Lorang

grillbar

En af de smukke ting ved Louisa Lorangs kogebog, Grillbar, er eventyrlysten. Her er få begrænsninger. Alt skal afprøves og testes – for måske er radiser og margaritas superlækre på grillen, selvom ingen lige har tænkt på at prøve det før!

Bogen har det hele med: Det grønne, fisken, skaldyrene, de fjerede, svinet, koen og lammet. For ikke at tale om sjusserne, desserterne, salaterne, den hjemmelavede ketchup og brødet. Man er med andre ord godt dækket ind hele vejen gennem grillaftenen.

Der er tænkt kreativt og langt ud over den gængse bøf/pølse-grilloplevelse. Lorang griller gerne salat, blomkål, cheesesandwiches og østers og formår i tilgift nærmest at gøre grillaftenen sund. Det er superspændende og lækkert at bladre i bogen – en god oplevelse allerede inden grillen overhovedet er tændt.

Skal jeg komme med en anke må det være, at en del af opskrifterne kræver ingredienser, som de færreste nok lige har stående i skabet (sake, blæksprutter, specialoste, halloumi osv). Det tager lidt at spontaniteten ud af en grillaften, hvis man skal omkring tre specialbutikker først.

Sikkert er det at Grillbar er et voldsomt inspirerende bekendtskab – både når der skal laves gourmetgrill og når der bare skal god grillmad på bordet tjep tjep.

Louisa Lorang, Grillbar fra forlaget Lindhardt & Ringhof.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *