Pssst!

untitled

12-årige Viola har nået en alder, hvor de store spørgsmål trænger sig på: Hvad var jeg, før jeg blev født? Hvem er jeg nu? Hvad bliver jeg, når jeg bliver voksen? Og kan man være sød og populær samtidig?

I 12 poetiske kapitler følger vi Violas liv, som er delt mellem uger på landet med far og uger i lejlighed i byen med mor plus alle de løse kærester og papsøskende. Viola føler sig (som de fleste på tærsklen til voksenlivet) splittet, udenfor, forkert og forvirret. Et øjeblik drømmer hun om at redde verden, et andet om bare at kunne manøvrere i en kompleks pigegruppe.

Violas tanker og følelser fanges smukt og med indlevelse i en effektiv blanding af dagbogslignende tekst og illustrationer. De to forfattere formår gennem de tolv scener fra Violas erindringer og hverdag at fange den komplekse, rædselsvækkende tid som er transitionen ind i voksenlivet. Både tekst og illustrationer spænder effektivt over både barnets og den helt unge voksnes univers.

Clante og Herzog modtog i 2014 Ping-prisen for Bedste danske Børne- og ungdomstegneserie for bogen, og den er vel fortjent. Pssst! griber blidt livets store spørgsmål version 12 år ved vingebenet, og gør det på en måde, så den unge læser føler sig forstået – og den voksne husker, præcist hvordan det var at forsøge at være indeni sin egen krop, da man var tween!

Annette Herzog og Katrine Clante, PSSST! fra forlaget Høst & Søn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *