Intense slag, blodige sår, styrkende eliksirer og masser af forfattere.

scan0001

Boglivs flittige ungdomsanmelder Jacob Hviid har været på fantasy-bogmesse og leverer her en stemningsmættet rapport.

Herlufsholm Fantasy Bogmesse står der på det store banner, som hænger mellem to træer. Jeg følger lyden af høje råb og lyden af klinger, der krydser, og snart er jeg fremme ved klostergården, hvor et intenst slag udspiller sig mellem frygtindgydende krigere i fuld udrustning og de, der har mod på at udfordre dem.

Min tur til Herlufsholm Kostskole har varet mange timer på grund af et forsinket tog, så jeg har desperat brug for noget opkvikkende. Jeg spotter en bod, der sælger eliksirer, og jeg stiller mig i kø. Der er mange spændende drikke at vælge imellem. Én er kogt på varulvetænder, en anden på smeltede drageklør og kyllingeknogler. Jeg bliver tilbudt smagsprøver på lidt af hvert, men beslutter mig for den drik, der ophæver irritation over sure forældre. Jeg drikker begærligt indholdet i mit glas og er påpasselig, så jeg ikke sluger det lille blad i bunden, da eliksiren efter sigende vil give den modsatte effekt.

img_20161022_163115

Jeg mærker hurtigt kraften, der gennemstrømmer mig, og jeg føler, at jeg nu er stærkere og i stand til at løbe hurtigere og hoppe højere. Jeg får helt lyst til at sætte kursen mod arenaen for at besejre de veltrænede krigere, men jeg besinder mig i sidste øjeblik. Eliksirerne kan dog også anbefales til folk, der ikke er lige så krigerisk stillet, da de også kan få hår til at vokse og frembringe alt den glæde, som man har forsømt.

På min vej videre gennem klostergården passerer jeg både unge og ældre med drabelige og blodige sår, som jeg ikke synes, at de havde for få minutter siden. Skræmmende ser det ud, og folk ser ud til at få de drabelig sår efter et besøg i Mellerne. Jeg bevæger mig mod det svagt oplyste og kryptlignende rum, og jeg ånder lettet op, da jeg står i kø til sminkning hos Janus Vinther, som det viser sig har sminket folk på en genial overbevisende måde.

img_20161022_130646

 

img_20161022_130725

Jeg skynder mig videre til festsalen, for dér skal Kenneth Bøgh Andersen om lidt interviewes af Informations anmelder Anita Brask Rasmussen. Pludselig braser en stor trold ind i mig. Han har en kæmpe økse i hånden, så jeg trækker forskrækket min tryllestav, som jeg heldigvis har nået at snitte, slibe og pynte i klostergården efter at have fået målt min armslængde og være blevet spurgt ind til mit stjernetegn. Men i det samme begynder interviewet, så jeg sætter mig med bankende hjerte til rette for at høre om den sidste bog i Djævlekrigen, der er Kenneths populære fantasyserie.

Den faldne djævel hedder den nye bog i serien. Egentlig havde Kenneth afsluttet serien, men han valgte at genstarte den, for han var ikke helt tilfreds med slutningen, afslører han under interviewet. Det glædede ham at kunne vende til helvedet, for det gav ham mulighed for at introducere flere bibelske og kendte karakterer, som det dog var nemmere at sende til helvede end paradis, hvor han indrømmer, at der mest befinder forfattere som ham selv. Det havde også været nemmere at skrive om helvede, da han her havde det sjovt med at opfinde både skøre og for det meste yderst makabre torturmetoder. For eksempel bliver de advokater, der har flået andre mennesker i livet, selv flået i døden.

Nu skal Kenneth signere bøger, så jeg kanter mig forbi den lange kø til signering og ind i den tætpakkede nye spisesal for at spise min medbragte frokost. Der er en intens summen, og overalt bliver der spist madpakker og handlet snacks i kiosken for at mætte sultne maver, mens andre beundrer deres nyerhvervede brætspil eller en af de utallige fantasybøger, der sælges på messen af forfatterne selv.

Mange af bøgernes forfattere har lagt deres vej forbi messen. Jeg hører Line Kyed Knudsen fortælle om sin nye bog Heksens forbandelse. og Lene Dybdahl, som har skrevet bogen Skyriel, der er første del i en ny fantasysaga ved navn Ovannienprofetierne. Serien anbefales til ældre børn, for handlingen er voldsommere og tonen mere dyster, end vi kender det fra hendes tidligere bøger.

img_20161022_135923

Hvis man selv går og drømmer om at skrive en bog, kan man finde på historier med Thomas Skov, der sammen med DR har sat sig for at skrive en bog med hjælp fra almindelige unge.

Det er ikke kun Thomas Skov, som har brug for hjælp til at skrive sin bog, for også i skriveworkshoppen skal man først finde på historien og dernæst finde på karaktererne, som Jan Kjær tegner. Mens Jan Kjær tegner Elron Lækkermus’ kamp mod Minohjort Ildhorn, giver han også tegnetips til, hvordan man bedre kan tegne livagtige mennesker, hvis man selv har lysten til at tegne.

img_20161022_144923

Eftermiddagen suser af sted, og jeg når ikke engang at få hørt vikingehistorier eller lavet mit eget våbenskjold, som jeg ellers også havde set frem til. Modigt nærmer jeg mig trolden i klostergården og siger pænt farvel. Jeg føler stadig, at jeg er beskyttet af eliksiren mod onde væsener. Og jeg har jo også min nye tryllestav i tasken. Den skal passe på mig indtil næste år, hvor jeg forhåbentlig igen skal på Fantasybogmesse på Herlufsholm.

Boglivs anmelder var inviteret af Herlufholsm Fantasy Bogmesse

One thought on “Intense slag, blodige sår, styrkende eliksirer og masser af forfattere.

  1. Pingback: Ungdomsanmeldelse: Fantastisk start på en ny saga - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *