Reportage: På besøg i bogormenes Paradis

scan0001

Bogliv mødte talstærkt op på BogForum i Bella. Her fortæller vores ungdomsanmelder Jacob Hviid om sin oplevelse.

For en uge siden var jeg i Bella Center til litteraturens fest, bedre kendt som Bogforum, der i år holdt 25 års jubilæum.
Jeg havde glædet mig til endnu engang at besøge bogormenes paradis, som buschaufføren kaldte det, inden han satte os af.

Ud over tyve udenlandske forfattere og en lang række af danske forfattere havde jeg læst, at omkring 30.000 mennesker gæstede messen over de tre dage, og det lod til, at alle bogormene var dukket op, for da jeg trådte indenfor, var fremmødet så overvældende og til tider stressende, at jeg ikke kunne forstå, hvorfor man snakker om, at der ikke er nogen, der læser længere.

img_20161112_133314

I anledning af jubilæet var der blevet udvidet, og børnene havde fået deres helt egen afdeling ved navn BørneBogForum.
Trods tidligere besøg på messen tog det mig lidt tid at danne mig et overblik, da det udleverede program var rimelig uoverskueligt og ikke hjalp synderlig meget. Jeg fandt dog til sidst frem til Børnebogforum efter at have hørt lidt forskellige interviews af kendte forfattere, tjekket de mange stande ud, deltaget i forskellige konkurrencer med bogpræmier og skabt mit eget digt fra en ”poesimaskine.”

Ved indgangen til BørneBogForum holdt Guinness World Records til. Her blev der hele tiden sat nye rekorder, f.eks. i hvem der hurtigst kunne iklæde og afklæde sig noget tøj.

img_20161112_133633

Ved Egmonts stand blev jeg mødt af Basserne figurer, der rodede i mit hår, og jeg købte et par Anders And-historier. Noget af det største var personligt for mig at høre og se en af tidens mest populære og anerkendte Anders And-tegnere Don Rosa, der sjovt nok blev interviewet af Anders Lund Madsen på scenen i BogForum Comics området, der i år var langt større, da det var en del af det nye børne- og familieområde, som strakte sig over 3 nye haller. Interviewet foregik selvfølgelig på engelsk, og den menneskelige Anders jokede meget med Don Rosas forhold til chilier, som han elsker, og som han spiser både morgen, middag og aften, og hans popularitet i Finland, som han også skulle besøge efter messen.

img_20161112_132232

Don Rosa er udråbt som Carl Barks arvtager, og han blev især populær for sine historier om, hvordan Onkel Joakim fik sin fantastisk store formue. Don Rosas er også yderst kendt og populær i Danmark, hvilket blev afspejlet i den time lange kø, der snoede sig rundt om de andre stande på trods af, at han var på Bogforum både fredag, lørdag og søndag. I køen stod børn og voksne og ventede spændt på, at det blev deres tur til enten at få deres Anders And samlinger signeret eller få en original Don Rosa tegning.

img_20161112_133411

Man kunne dog også få tegnet sig selv i portrætrobotten CC9X PRO, der eftersigende skulle tegne en, som man virkelig er. Jeg fik så en edderkoppekrop …

Det var ikke kun Don Rosas tegninger, som der var kø til, men også til madstederne, hvor jeg købte en sandwich, inden jeg tog hjem. Jeg har efterfølgende læst, at der var besøgsrekord på 34.000 mennesker, og jeg syntes også. der var en anelse overfyldt. På trods af de mange mennesker havde det dog været endnu en fantastisk dag i bogormenes paradis, og jeg glæder mig allerede til, når BogForum løber af stablen til næste år.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *