Send teenageren i køkkenet

Kom med i vores køkken - Forside

Opskrifter:

Billeder:

Tilgængelighed:

 

Kan man gå i 9. klasse og være kogebogsforfatter? Jep, hvis man hedder Christine Søndergaard og Josephine Glad og kan noget helt særligt med mad.

De to piger har siden 2011 delt ud af madglæden på den populære blog Plat du Jour. Nu er Christine og Josephine også debuteret på papir med kogebogen Kom med i vores køkken. Kogebogen er på alle måder appetitvækkende. Billederne er superflotte og trækker virkelig mundvandet frem. Ekstra imponerende i lyset af, at pigerne også selv har stået for billedsiden. Respekt!

Bogen følger årstiderne, så du altid får brugt de råvarer, som er billigst og lækrest lige nu. Vi kommer omkring alle måltiderne: brunchlækkerier, cafémad,  high noon tea og lette aftenretter. Opskrifterne spænder fra det moderne (chunky fritter, clubsandwich, thaisuppe) til det mere klassisk husmoderlige (ævlekage, rødgrød, møllehjul), og vi kommer også geografisk vidt omkring. Fra Danmark og sydover til Italien og Frankrig og endnu længere ud i verden omkring Mexiko og USA.

De to forfattere skriver i kogebogens forord, at bogen er til alle forældre, som stadig tror, at deres teenagebørn kun kan lave toast – og til alle unge, som gerne vil bevise det modsatte! Hvis Kom med i vores køkken er teenagerens første kogebog er han/hun godt kørende. Det er lækkert, nemt og (nogenlunde) sundt. Og mon ikke der også er inspiration at hente for forældrene? Det er virkelig længe siden, jeg var i nærheden af en alder, som sluttede på -teen (fortyteen?), men det er helt sikkert, at min familie kommer til at vælte sig i kardemommeboller, rabarbertærte og lækker rødkålssalat i de næste måneder (undtagen manden – han ofrer sig for holdet og kaster sig ud i noget faste. Mere om det senere).

Køb bogen her – og find endnu flere top-lækre opskrifter på Plat du Jour. Pigerne lukkede godt nok bloggen i januar for at kaste sig over andre projekter, men opskrifterne ligger der stadig. Nam!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *