Skønne kindle-hits

Jeg ved godt, vi ikke plejer at tale så meget om det her. Jeg ved også, at nogle bogelskere synes, det grænser til utroskab. Men jeg elsker min kindle. Elsker, at bøger fra hele verden kun er et klik væk. Elsker at tænde den, swipe og se den lyse op, især mens de andre sover, og resten af huset er mørkt. Elsker endda fornemmelsen af dens matte overflade i min hånd (jo, det kan godt være en fysisk oplevelse at læse e-bøger!).

kindle

Det startede sidste sommer, da jeg løb tør for bøger på Kreta (tak, dejlige Spies-resort med skøn børnepool). Én kindle til hele familien havde vi med, så den gik efter tur. Det gav mig skønne læseoplevelser ved vandkanten, herunder hele Rainbow Rowells forfatterskab.

Denne sommer har jeg begravet mig i australske Liane Moriarty, download for download. Jeg har læst om en skøn og skør familie, der ejer deres egen ø (hvor cool er det?) og lever af deres mystiske familiehistorie i The Last Anniversary, om et sæt trillinger med rod i kærligheden i Three Wishes og om værdien af et momentant hukommelsestab i What Alice Forgot.

ItemImage-2ItemImage-1

Moriarty egner sig umådelig godt til binge-læsning, for det har føltes som at bevæge sig i ét stort, herligt univers af vidunderligt flerdimensionelle mennesker med stærkt underholdende liv (som de fleste menneskeliv jo er, når man fortæller dem rigtigt) og føde til eftertænksomhed oven i hatten – jeg anbefaler på det kraftigste!

Desværre løb jeg tør for australsk skrivekunst på et tidspunkt, da jeg allerede havde læst Big Little Lies (Store små løgne) og The Husband’s Secret (Min mands hemmelighed). Men hvad gør den kloge kvinde, når en ny kæreste svigter? Går tilbage til en gammel, selvfølgelig. Med kriterierne: 1. Det skal være godt. 2. Det skal være underholdende. 3. Det skal ikke være amerikansk pegede alle pile mod min gamle kærlighed, irske Marian Keyes.

Hun har heldigvis været flittig ved tasterne, mens jeg har været ude og læse (med) andre. Så hendes The Woman Who Stole My Life var bare et klik væk, da jeg fik abstinenser efter underholdende litteratur.

 

22009741

The Woman Who Stole My Life handler om en kvinde, som får en sjælden sygdom og bliver momentant lammet i alt, undtagen øjenlågene. Blink for blink kommunikerer hun sig tilbage til livet – og måske sin venlige neurolog.

Også den er i den grad værd at downloade, for heldigvis foregår den ikke kun på hospitalet, men også i skøre New York City, hvor hovedpersonen prøver at klare sig som selvhjælpsbogforfatter, da hun er blevet rask. Som en af slagsen selv både gyser og begejstres jeg over de astronomiske beløb, de frygtelige PR-folk og de skøre bogturneer. Jeg tror dog ikke, man behøver være forfatter selv for at nyde Keyes’ i bund og grund menneskekærlige humor. Og så er den kun et enkelt klik væk!

Nysgerrig? Forarget? Ikke e-bog-læser endnu? Tjek kindle-boghandlen og døm selv.

 

One thought on “Skønne kindle-hits

  1. Pingback: Australsk hypnose: Vi har en vinder! - Bogliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *