Sund (og smuk) mad for begyndere

Mad-for-begyndere-mere-groent

Linn Grubbström indskriver sig med sin kogebog, Mad for begyndere, i strømmen af bloggere som tager springet fra skærmen og ud på rigtigt papir.

Jeg har været begejstret gæst på hendes gennemført lækre blog, Frøken Kræsen, i en del år og hentet nogle af mine yndlingsopskrifter der (fx. den her, som jeg ville spise i døgndrift, hvis mine indre organer ellers kunne holde til det).

Bloggens smukke æstetiske univers går igen i kogebogen, og her har de fine trin-for-trin billeder faktisk et dobbelt formål. Ud over at gøre i hvert fald denne læsers øjne vældigt glade, så fungerer billederne også som en god, håndgribelig vejledning til de kokke, som lige har fået fod under eget (køkken)bord for første gang. Med Linn lærer man simpelthen at lave mad fra bunden – og oven i købet at spise sundt.

Retterne er spændende og varierede. Jeg kastede mig selv ud i de bagte kartofler med rygeost og urter og en torsk med appelsinsauce og resultatet var en pænt stor succes – endda hos børnene. Kogebogen præsenterer opskrifterne årstidsopdelt, og der er tænkt på både den salte og den søde appetit.

Mad for begyndere er en helt igennem appetitlig oplevelse – og en meget fin start for den nye (sundhedsbevidste) kok.

Linn Grubbström, Mad for begyndere fra Samvirkes Forlag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *