Tema: De bedste bøger til grillen

Blå himmel. Stegende hede, der går over i en lang, sval, lys sommeraften ved 18-tiden. Perfekt vejr til at hive grillen frem, hvis du ikke allerede har gjort det. Jeg må tilstå, at vi faktisk griller utroligt lidt på min matrikel, og det skyldes nok især at vi næsten altid ender med at sidde og gnave i sådan nogle sølle, forkullede, bruskinficerede pølser. Vores grillmad er super fantasiløs, og jeg gætter på, vi ikke er de eneste.

Men nu skal det være slut! De sidste grillaftner i sommeren 2014 skal bruges på ordentlig grillmad. Derfor vil du de næste 5 dage finde anmeldelser af 5 forskellige kogebøger her på bloggen. De giver alle sammen helt forskellige bud på, hvad der er godt på grill, og jeg kan afsløre, at vi kommer vidt omkring – lige fra hindbærsnitter til dåsekylling.

Det går løs fra i morgen. Og imens vi venter snydestarter vi lidt med en lille grillopskrift fra Louisa Lorang (du kan finde den og flere opskrifter på Jyllandsposten lige her):

louisa---banana-split

1 dåse kondenseret mælk

6 bananer

1 liter vaniljeis

masser af hindbær

lidt hakkede pistacier

Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk, og prik to huller med en dåseåbner i toppen af dåsen. Kom den i en kasserolle med kogende vand, der går næsten op til kanten af dåsen. Kog dåsen i 4–6 timer. Tjek, at der hele tiden er vand i gryden. Lad dåsen køle lidt. Åbn dåsen, og rør karamelmassen sammen.

Læg bananerne på en varm grill. Grill dem, til de er helt sorte. Det tager mellem 5 og 15 minutter, alt efter hvor meget varme de får. Skær de varme bananer op med en lille kniv, og fyld dem med is og hindbær.

Top med dulche de leche og hakkede pistacier, og servér straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *