Timms køkken

Opskrifter:

5 Stars

Billeder (som i øvrigt er taget af Timm Vladimir selv):

4 Stars

Tilgængelighed:

3 Stars

Man mærker det lige så snart, man får Timm Vladimirs kogebog i hånden. At vi her har at gøre med en mand, som ikke går på kompromis med kvaliteten – heller ikke når det kommer til indpakningen. Lækker, læderagtig overflade, toplækkert layout, flotte billeder. En gennemført luksusoplevelse, som fortsætter inde i bogen.

Vi kommer igennem hele repetoiret fra morgenmad til dessert. Der er enkle retter, som kan kastes sammen på et øjeblik og retter, som kræver masser af tid og omsorg (og en større maskinpark), før de ender på bordet. Bogen indeholder en række af de store internationale klassikere (bøf bernaise, lammekrone, osso buco), men skubber os også lidt ud af køkken-komfortzonen med mere overraskende kombinationer (som fx nytårstorsk med wasabi-skumfiduser eller lakrids gravad laks).

Timm Vladimir har en befriede no nonsense-agtig tilgang til mad. I en tid, hvor det nærmest er blevet et religiøst spørgsmål, hvad man indtager (tror du på palæo eller raw?) er det vidunderligt med en kogebog, som simpelthen sværger til god mad lavet fra bunden. Mad, som man glædes over og spiser uden at skænke kylhydrater og fedtindhold en eneste tanke.

Da Timm Vladimirs køkken landede på mit skrivebord gik der ikke mange sekunder, før kogebogen var kapret af min mand (som de efterfølgende dage talte utroligt meget om pocherede æg og fordelene ved hjemmelavet hollandaise). Ikke så sært, for vi er ude i en vaskeægte mandekogebog med et layout som en Corbusier-stol (tænk krom og sort læder), opskrifter som ville passe til enhver herremiddag og en åbenlys kærlighed til avancerede køkkenmaskiner.

Køb bogen hvis: Du gerne vil have eggs royale serveret på sengen af din mand!

Timm Vladimir, Timm Vladimirs køkken fra forlaget Lindhardt & Ringhof.

Du kan købe bogen her. Tjek i øvrigt Timms hjemmeside, hvor du både kan finde lækre opskrifter og bestille et kursus på hans madskole. Og glæd dig til i overmorgen, hvor vi har fået lov til at servere en lækker opskrift fra bogen lige her på bloggen!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *