Ud med ungerne

tag-ud-med-dine-boern

Sommeren er officielt over os, og det er (endelig) muligt at være udenfor uden at få forfrysninger eller blive opløst i iskold regn. Hvis det rykker i din krop for at komme ud i solen, så skulle du måske tage resten af familien med. Det synes i hvert fald Casper Kjerumgaard og Rikke Berg, som er så glade for at hive deres til sammen fire unger med udenfor, at de har skrevet en hel bog om det.

“Tag ud med dine børn” er en slags naturens svar på Lonely Planet. En rejseguide til de omgivelser, de fleste af os kender alt for dårligt. 20 ture indeholder bogen. De er inddelt efter årstid og (med undtagelse af en fantastisk tur på hundeslæde i Sverige) fuldstændigt overkommelige for de fleste.

Der er fisketure, fugleture, ture, hvor der skal findes klamme ting, insekter eller lægeurter. Natur-parcour, ture med bålmad, regnvejrsture og vinterstrandture. Alle turene beskrives som den store familie selv har oplevet dem og rates af børnene, som i alder spænder fra 6 til 12 år. Der er praktiske vejledninger og pakkelister, og alle ture er fint illustreret med familiens egne fotos.

Natur-turguiden er et supersympatisk projekt og – i hvert fald for mig – et velrettet spark ud af døren.

Casper Kjerumgaard og Rikke Berg, Tag ud med dine børn fra forlaget Turbine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *